Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

”The path of the yoga sutras”

Just nu sitter jag på tåget på väg till Göteborg och utbildningen ”Evidensbaserad praktik steg 2- höften”. Jag är taggad och spänd över den här komplexa modulen. Höften, alltså där finns det ju sååå mycket att se, lära och hämta. Ja, som resten utav kroppen i och för sig, hehe. Vi kan ju konstatera att kroppen är helt jävla fab helt enkelt och allt är intressant!

Med mig på resan har jag min nyinköpta bok ”The path of the yoga sutras”. Jag har länge velat läsa den men tänkt att den ska vara fasligt svår att ta sig igenom. Jag hade fel. Den ursprungliga versionen skriven utav Patanjali för ca 2000 år sedan, ja den lär vara svår att läsa men den här, den här är en mer lättillgänglig bok där författaren valt ut de delar han tycker är essensen utav originalet och skrivit den på ett sätt som är lätt för oss vanliga, dödliga att förstå. Nu är jag bara i början utav boken men den känns snabbt som en bok jag kommer att älska!

Har du hört talas om boken eller kanske läst den? Vad tyckte du om den? Uppkom det några spännande tankar och idéer?

Jag ser fram emot att få njuta utav sidorna i boken och hoppas på att kunna tillämpa texterna i livet, på och utanför mattan<3

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

  1. Den är så fin! Har läst en torrare version av Patanjalis sutras tidigare så var också fundersam till hur den här skulle vara. Men den här är fullkomligt fantatsiskt tycker jag och jag inspireras ofta av den när jag sätter intentioner till yogaklasserna! 🙂

    1. Haha ”en torrare version”! Bra beskrivet!

      Ja, den här boken känner jag redan mycket för efter bara några tiotals sidor. Tänker med att den kommer att vara fantastiskt bra att bläddra i fram och tillbaka, om och om igen. Sådant älskar jag! Och som du nämner- fantastiskt när en ska sätta intentionen för en klass<3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.