Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Ät en grön rulle!

Även om man är krasslig så behöver du mat i magen. Jag har inte så mycket ork men jag snickrade ihop en maträtt- löjligt enkelt,löjligt fort att tillaga och det blev SUPERGOTT. Full av bra innehåll! En “grön rulle” helt enkelt! 

Det här behöver du:

  • Bönor, edamame
  • Kokosolja, utan smak 
  • Äkta smör
  • Salt 
  • Cajun (färdig kryddblandning med vitlök, paprika, chili) 
  • Quornbitar 
  • Grönkål
  • 1 gul lök
  • Blandade frön

Gör såhär:

Som sagt: löjligt enkel! Stek löken i  smör tills den blir mjuk och glansig, tillsätt lite vatten för att få den mjukare konsistensen. Lägg åt sidan. Stek nu bönorna i smör tills de tinar och strö lite flingsalt över. Lägg åt sidan. Stek nu sojabitarna i kokosolja och krydda med cajun. 

Lägg ett grönkålsblad i botten, lägg upp maten efter smak och tycke, strö över fröna, rulla ihop till en wrap. Supergott! 

Jag äter bönorna med händerna (då jag inte äter skalet som är för trådigt för min smak) och drar liksom ut ärtorna med tänderna/läpparna och får då även den smöriga goa smaken från skalet med in i munnen tillsammans med ärtorna…*dregel!!! 

TIPS: stek grönkålsbladet lite försiktigt i snör så den blir lite mjuk och lägg sedan på maten. Jag åt mitt kål rått vilket jag ångrade lite såhär i efterhand. 

Jag skulle även tipsa om att sno ihop en liten kall yoghurtdressing och ringla över, det kommer jag göra nästa gång! 

  

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.