Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Yoga i nuet, eller?

Jag känner mig nöjd med att ha unnat mig yoga “hela” tre dagar i rad nu! Åååh så härligt det känns- även om sessionerna i sig inte varit anmärkningsvärda på något sätt. De har snarare vart lite segt för mig och jag verkligen inte varit i nuet. Jag har varit i “då-et” och i “framtiden” mer.

Jag har känt mig stel och otålig under passen, men va fan gör väl det?! Du blir ju inte omgiven av någon glittrig, regnbågsfärgad magi bara för att man sätter sig på mattan, men magi är det långsiktiga resultatet enligt mig. Med det menar jag att ju längre jag kommer i min yoga desto mer ger den mig i mitt vardagliga liv och det är ju inte fy skam!

Med det vill jag säga både till mig själv och till er att även om träningen- vare sig det var i gymet eller på mattan gick skit, så genererar just de skitpassen något bra i slutändan, det är min fulla övertygelse.

Jag har ju fokuserat en hel del på “framåtfällningar” och blivit mycket rörligare i tex baksida lår, vader osv. Jag har mycket kvar att jobba med såklart (ständigt arbete är det givetvis) men nu kommer jag att lägga mer fokus på att öppna upp bröstrygg, axlar och bröst. Jag är otroligt stel här och det är en av mina problemområden då jag ofta får känningar/smålåsningar i bröstryggen. Jag vill såååå gärna vara “loosy goooosy” där haha! Igår körde jag bla. en övning mot väggen för att öppna upp lite. Det är sååå stelt, men det kommer bli bättre och ge med sig allt eftersom.

Som jag sagt förr och verkligen vill poängtera är: jag är ingen “allvetare” inom yoga, jag kan inte alla övningar eller positioner MEN jag vet vad jag brinner för och det är yoga, oavsett hur jag ser ut när jag praktiserar, oavsett om jag är mer eller mindre rörlig/stark i de olika momenten. Så om ni någon gång kommer på er själva med att tänka: “fan sådär ska det ju inte se ut!?hon gör ju fel, sträcker inte ut ordentligt, står inte korrekt osv” så ja, det är kanske så ,men jag lär mig hela tiden och utvecklas och det älskar jag <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.