Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Yoga i nuet, eller?

Jag känner mig nöjd med att ha unnat mig yoga “hela” tre dagar i rad nu! Åååh så härligt det känns- även om sessionerna i sig inte varit anmärkningsvärda på något sätt. De har snarare vart lite segt för mig och jag verkligen inte varit i nuet. Jag har varit i “då-et” och i “framtiden” mer.

Jag har känt mig stel och otålig under passen, men va fan gör väl det?! Du blir ju inte omgiven av någon glittrig, regnbågsfärgad magi bara för att man sätter sig på mattan, men magi är det långsiktiga resultatet enligt mig. Med det menar jag att ju längre jag kommer i min yoga desto mer ger den mig i mitt vardagliga liv och det är ju inte fy skam!

Med det vill jag säga både till mig själv och till er att även om träningen- vare sig det var i gymet eller på mattan gick skit, så genererar just de skitpassen något bra i slutändan, det är min fulla övertygelse.

Jag har ju fokuserat en hel del på “framåtfällningar” och blivit mycket rörligare i tex baksida lår, vader osv. Jag har mycket kvar att jobba med såklart (ständigt arbete är det givetvis) men nu kommer jag att lägga mer fokus på att öppna upp bröstrygg, axlar och bröst. Jag är otroligt stel här och det är en av mina problemområden då jag ofta får känningar/smålåsningar i bröstryggen. Jag vill såååå gärna vara “loosy goooosy” där haha! Igår körde jag bla. en övning mot väggen för att öppna upp lite. Det är sååå stelt, men det kommer bli bättre och ge med sig allt eftersom.

Som jag sagt förr och verkligen vill poängtera är: jag är ingen “allvetare” inom yoga, jag kan inte alla övningar eller positioner MEN jag vet vad jag brinner för och det är yoga, oavsett hur jag ser ut när jag praktiserar, oavsett om jag är mer eller mindre rörlig/stark i de olika momenten. Så om ni någon gång kommer på er själva med att tänka: “fan sådär ska det ju inte se ut!?hon gör ju fel, sträcker inte ut ordentligt, står inte korrekt osv” så ja, det är kanske så ,men jag lär mig hela tiden och utvecklas och det älskar jag <3

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.