Denice Lundevall
Yoga World
MammaträningOkategoriserade

MammaMage-utbildning, CHECK!

Förra veckan gick jag en Certifieringsutbildning som “Mammamage-tränare” i Stockholm. Fan va kul det var!!! Jag har länge känt att jag skulle vilja ge lite extra fokus till alla Mamas däute både gällande träning, kost, under och efter graviditet. Min känsla sedan Elmo föddes är att mödravården liksom “släpper” oss mammor efter förlossningen. Där står vi med diverse olika komplikationer, helt vilsna.

Visste du t.ex. att ca 50% utav kvinnor lider utav läckage/inkontinens 1 år efter förlossning och avslutad ammning?! Det är ju helt sinnessjukt många! Fy fan så hemskt att inte kunna eller våga nysa, hosta eller hoppa för att du är rädd för att kissa på dig. Galet!

Det här går ju att rätta till och stärka upp! Men det är liksom “tabu” att prata om dessa postpartum- komplikationer hos oss kvinnor. Vi skäms och tänker att det liksom ska vara så. Än värre blir det ju när vården säger till oss ” Ja, men du har ju fött barn, vad hade du förväntat dig? Såhär är det”. 

Och YES, just dessa ord har blivit sagda från vården till en/flera utav oss mammor därute.

Näpp, det är slut med det nu! Här vill jag kunna göra en insats. I och med den här utbildningen så kan jag nu känna på mamma-magar och mäta eventuell “rektusdiastas” (delning utav magmuskler), ge övningar för att få kontakt med magens muskler igen och jobba för att ev. minska diastasen OM det behövs. Ge övningar för att jobba med bäckenbotten och slippa läckage m.m.

Jag är så galet glad att jag gått den här kursen och nu ska det kännas och klämmas på ca 20 mammamagar för att sedan certifiera mig! Så jäkla skoj!

I sommar när jag själv kommit i fas med livet som tvåbarnsmamma så har jag tänkt starta mamma-träning-och-yogagrupper. Det ser jag väldigt mycket fram emot <3

Mer info om det och anmälan kommer när sommaren börjar närma sig.

Psst! Vill du också bli undersökt? Har du problem med läckage, vill veta när du är redo för tuffare träning eller vill du helt enkelt bara känna om du har kontakt med bäckenbottenmuskulaturen ?

Kontakta mig på: denice.lundevall@gmail.com

Plats: Factor Functional Gym i Västerås.

Bild: Härliga girls som jag gick utbildningen med! Bilden är lånad från @mammamage FB-sida.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.