Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagTräning

Morgonens crossfit?!

Japp, ni läste rätt- idag för första gången under hela graviditeten körde jag ett crossfitpass. Eller ne, inte riktigt sant för jag körde ju ett CF-pass för några månader sedan men min “kexrygg” valde ju då att få ryggskott om ni minns. Efter det så har jag ju inte kört ett enda renodlat “stångpass”. 

Just nu vill jag “bara” köra pass. Orkar inte gå in i gymet och köra själv, jag vill bara att någon ska säga åt mig vad jag ska göra och sen kööööra! Ja, ni vet hur det kan vara. Problemet har varit att Factor “bara” har 2 pass i veckan som inte är crossfit. Det är de passen jag har gått på i tron att jag inte fixar de andra passen. Men efter lite dividerande med Mr. igår så kom vi fram till att jag ju visst kan gå på de andra passen, det är ju bara att byta ut skivstången mot hantlar istället! På det sättet får jag en mer naturlig rörelse som inte belastar ländryggen på samma sätt som en skivstång kan göra (det har ju givetvis med min rörlighet att göra, fötterna ni vet!). 

Sagt å gjort- i morse 8.30 stod jag där, redo och taggad till tusen! Det gick ju hur bra som helst! Att jag/vi inte tänkt på det förut? Jag som ju ändå byter ut övningar och ändrar om på de pass jag brukar gå på. För face it, begränsningar har man ju när man är preggo. Speciellt som höggravid hehe! 

Nåja, nu vet jag bättre och kommer framöver även att kunna gå på CF- passen. Sååååå glad blev jag!!! 

Dagens pass: en massa olika “cleans” och då kör jag alltså med hantlar istället.

* Istället för “lateral jump” körde jag squat jump men med lite mindre hopp. 

* istället för burpees gör jag en variant utav burpees. Jag går inte ner med kroppen mot golvet utan stannar i en typ utav plankposition. Resten gör jag exakt lika som en burpee. Det har jag gjort hela graviditeten och det funkar kanon! 

Imorrn bitti, tidigt i ottan bär det av till Norrköping för en bloggträff med hela härliga gänget som bloggar för Hälsa & Fitness. Det blir en dag med träning, inspiration, mingel, lunch och ev workshops. Ska bli riktigt skoj! 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.