Denice Lundevall
Yoga World
OkategoriseradeTräning

Inte “bara” yoga…

Jag älskar verkligen att röra på mig, få svettas och ta ut mig. Att “bara” yoga är för mig inget alternativ. Jag anser att kroppen behöver mer. Den behöver utmanas och för röra på sig i olika plan med olika motstånd, tempo och tid. Det är min åsikt i alla fall.

Hur tänker du gällande träning och yoga?

Innan jag fick barn tränade jag 4-5 ggr/veckan + yogade ca 3 ggr/v. Det var mest fokus på träningen. Efter jag fick barn har jag försökt hitta en balans så det kan bli lika mycket yoga som träning. Det är svårt. I alla fall för mig då sambon driver eget och vi inte har så mycket familj här som kan hjälpa med Elmo. Det blir det dock ändring på nu i höst då både min och Rikards mamma flyttar till Västerås! Love!

Det var länge sedan jag  lyckades få till 5 pass en vecka men förra veckan gick det! Så jäkla underbart skönt att få till de passen.

I Söndags jobbade Rikard så jag och Elmo gick ner till Factor efter att passen var slut. Då kunde jag träna själv medan Elmo lekte och Rikard kunde börja städa lokalen.

Det blev ett riktigt svidande benpass med avslutande släde. Passet såg ut som sådan:

4 varv utav:

Triset, olika varianter utav splitsquat= bakre fot på bänk och främre benet jobbar

a) Spiltsquat med hantlar i händerna x 10 rep

b) Droppa hantlarna och kör splitsquat med kroppsvikt, x 10 rep

c) Håll dig i rackställningen och ta lite hjälp utav armarna när du kör resterande splitsquat, x 10 rep. Här är man så slut i benen att de skakar och därav får du nu hjäpa till lite med armarna och dra dig upp. Inte för mycket, utan lagom för att orka ta dig upp.

-Hopp med 25 kg medicinboll, x 8-12 rep

-Squat med 25 kg medicinboll x 20 rep

Släddrag:

a) lätt böjda ben, bröstet upp, vikt fram på tårna och dra släden

b) Bear crawl. Gå på alla fyra och dra släden bakom dig. Se bild nr 2 nedan.

Bear crawl med släde:

Elmo hjälpte en trött mamma att få tillbaka släden in till gymet efteråt 😉

Han ville också lyfta lite vikter!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.