Denice Lundevall
Yoga World
OkategoriseradeTräning

Inte “bara” yoga…

Jag älskar verkligen att röra på mig, få svettas och ta ut mig. Att “bara” yoga är för mig inget alternativ. Jag anser att kroppen behöver mer. Den behöver utmanas och för röra på sig i olika plan med olika motstånd, tempo och tid. Det är min åsikt i alla fall.

Hur tänker du gällande träning och yoga?

Innan jag fick barn tränade jag 4-5 ggr/veckan + yogade ca 3 ggr/v. Det var mest fokus på träningen. Efter jag fick barn har jag försökt hitta en balans så det kan bli lika mycket yoga som träning. Det är svårt. I alla fall för mig då sambon driver eget och vi inte har så mycket familj här som kan hjälpa med Elmo. Det blir det dock ändring på nu i höst då både min och Rikards mamma flyttar till Västerås! Love!

Det var länge sedan jag  lyckades få till 5 pass en vecka men förra veckan gick det! Så jäkla underbart skönt att få till de passen.

I Söndags jobbade Rikard så jag och Elmo gick ner till Factor efter att passen var slut. Då kunde jag träna själv medan Elmo lekte och Rikard kunde börja städa lokalen.

Det blev ett riktigt svidande benpass med avslutande släde. Passet såg ut som sådan:

4 varv utav:

Triset, olika varianter utav splitsquat= bakre fot på bänk och främre benet jobbar

a) Spiltsquat med hantlar i händerna x 10 rep

b) Droppa hantlarna och kör splitsquat med kroppsvikt, x 10 rep

c) Håll dig i rackställningen och ta lite hjälp utav armarna när du kör resterande splitsquat, x 10 rep. Här är man så slut i benen att de skakar och därav får du nu hjäpa till lite med armarna och dra dig upp. Inte för mycket, utan lagom för att orka ta dig upp.

-Hopp med 25 kg medicinboll, x 8-12 rep

-Squat med 25 kg medicinboll x 20 rep

Släddrag:

a) lätt böjda ben, bröstet upp, vikt fram på tårna och dra släden

b) Bear crawl. Gå på alla fyra och dra släden bakom dig. Se bild nr 2 nedan.

Bear crawl med släde:

Elmo hjälpte en trött mamma att få tillbaka släden in till gymet efteråt 😉

Han ville också lyfta lite vikter!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.