Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

“Rrrrrrumpcirkelpass”, filmklipp ;)

Tränade ett pass 11.35 som började med att jag var kallsvettig, illamående, skakig och yr!? Detta INNAN jag ens börjat träna. Mådde inte alls bra de 10 minuterna innan passet skulle börja men som tur är så är man ju omringad utav fantastiska människor på Factor <3 En shout out till Bettan och Charlotte som båda kom med bra tips att ta till när man mår så under graviditeten. Eftersom jag mår så bra och inte haft några problem med yrsel, illamående, skakighet osv som jag hade idag så står jag lite handfallen och vet inte riktigt vad jag ska ta till.

Charlotta sa åt mig att äta nåt litet och alltid ha med sig nåt att ta till ifall det händer igen, hon hade själv vart med om liknande under en utav sina graviditeter. Sagt och gjort, svalde en banan och en nötbar. Bettan sa åt mig att lägga mig med fötterna uppåt och bara andas, so i did. Efter ca 13 min mådde jag bättre och kunde vara med på passet. Tog det lugnt i början, kände av men sedan kunde jag köra som vanligt för allt kändes bra.

Nåja, efter passet så ville jag köra lite mer såklart och det blev såklart (igen!) rumpa, lite ben och flås.

Dagens rump-pass, 4-5 set, 15- 20 reps (superset= 2 övn. i rad utan vila) :

  1. Superset: Lår-abduktion + cable kickback i cable. Se tidigare klipp HÄÄÄR
  2. Liggande “grodlyft” med minibands (vill du öka vikten, lägg en hantel på höften)
  3. Superset: Knäböj med vikt, sidohopp över stepbräda. 4 reps/ ben= 8 reps= 1 set. Gör totalt 4 set. Sidohopp över lådan 20 reps
  4. Superset: “Svepande” gång med minibands, ca 20 steg fram och 20st bakåt+ sidogång 20 steg åt höger och 20 steg åt vänster
  5. Sista klippet visar jag bara på hur den “svepande” gången ser ut ovanifrån.

De dagar jag kör pass har jag nu börjat att köra lite lättare rumpövningar som avslut. De dagar som jag “enbart” kör gym så fokuserar jag på lite tyngre övningar.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.