Denice Lundevall
Yoga World
Kost & Recept

Nyttiga rawfood-vegan-bars, recept

Jag strax iväg på ett möte gällande årets “Vegfest” (veganmässa) som är i September här i Västerås- där jag fått äran att vara konfrencier *superstolt*! Mer om mässan längre fram.

Nåja, till mötet tar jag med mig lite trevlig fika i form utav goda, nyttiga bars som jag tänkte bjuda på.

Jag bara slängde ihop nåt men det blev riktigt gott! Här kommer receptet:

  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 12 urkärnade dadlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sötmandel
  • 1/2 dl chiafrön (från MMsports, hittas HÄÄÄR! )
  • 1 dl gojibär (från MMsporta, hittas HÄÄÄR! )
  • 2 tsk vaniljpulver/vannilinsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk agavesirap

Mixa allt i en matberedare. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och häll ut “smeten”. Tryck ut den på plåten så den är ca 0.5 cm tjock. Låt stå i kylen i en timme. Ta ut ut kylen och skär i små fyrkanter. Jag valde att göra små fyrkanter istället för stora, tjocka bars men det är ju en smaksak. Klä in dem plastfolie eller som jag ska göra nästa gång- i aluminiumfolie, mycket lättare att jobba med!

Förvara dem i kylen och ta fram när du är sugen på något sött som ändå inte är fullproppad med socker och annat skräp. Enjoy!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.