Jag strax iväg på ett möte gällande årets “Vegfest” (veganmässa) som är i September här i Västerås- där jag fått äran att vara konfrencier *superstolt*! Mer om mässan längre fram.
Nåja, till mötet tar jag med mig lite trevlig fika i form utav goda, nyttiga bars som jag tänkte bjuda på.
Jag bara slängde ihop nåt men det blev riktigt gott! Här kommer receptet:
- 1 dl glutenfria havregryn
- 12 urkärnade dadlar
- 1 dl solrosfrön
- 1 dl sötmandel
- 1/2 dl chiafrön (från MMsports, hittas HÄÄÄR! )
- 1 dl gojibär (från MMsporta, hittas HÄÄÄR! )
- 2 tsk vaniljpulver/vannilinsocker
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk agavesirap
Mixa allt i en matberedare. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och häll ut “smeten”. Tryck ut den på plåten så den är ca 0.5 cm tjock. Låt stå i kylen i en timme. Ta ut ut kylen och skär i små fyrkanter. Jag valde att göra små fyrkanter istället för stora, tjocka bars men det är ju en smaksak. Klä in dem plastfolie eller som jag ska göra nästa gång- i aluminiumfolie, mycket lättare att jobba med!
Förvara dem i kylen och ta fram när du är sugen på något sött som ändå inte är fullproppad med socker och annat skräp. Enjoy!