Denice Lundevall
Yoga World
Kost & Recept

Nyttiga rawfood-vegan-bars, recept

Jag strax iväg på ett möte gällande årets “Vegfest” (veganmässa) som är i September här i Västerås- där jag fått äran att vara konfrencier *superstolt*! Mer om mässan längre fram.

Nåja, till mötet tar jag med mig lite trevlig fika i form utav goda, nyttiga bars som jag tänkte bjuda på.

Jag bara slängde ihop nåt men det blev riktigt gott! Här kommer receptet:

  • 1 dl glutenfria havregryn
  • 12 urkärnade dadlar
  • 1 dl solrosfrön
  • 1 dl sötmandel
  • 1/2 dl chiafrön (från MMsports, hittas HÄÄÄR! )
  • 1 dl gojibär (från MMsporta, hittas HÄÄÄR! )
  • 2 tsk vaniljpulver/vannilinsocker
  • 1 dl kokosflingor
  • 2 msk agavesirap

Mixa allt i en matberedare. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och häll ut “smeten”. Tryck ut den på plåten så den är ca 0.5 cm tjock. Låt stå i kylen i en timme. Ta ut ut kylen och skär i små fyrkanter. Jag valde att göra små fyrkanter istället för stora, tjocka bars men det är ju en smaksak. Klä in dem plastfolie eller som jag ska göra nästa gång- i aluminiumfolie, mycket lättare att jobba med!

Förvara dem i kylen och ta fram när du är sugen på något sött som ändå inte är fullproppad med socker och annat skräp. Enjoy!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.