Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Äppelgrötfrukost efter morgonträning,recept

I morse kunde jag i vanlig ordning inte somna om efter att Rikard gått upp till jobbet runt 5.30. Inte hade jag kunnat somna om för mitt liv även om jag ville då han startade morgonen med att typ- ramla ner för trapporna, hahaha! Jag blev skiträdd och skrek : “RIIIIKAAARD!!! “Stel som en pinne låg jag kvar i sängen tills han kom upp och sa: “det är lugnt, det var bara jag som höll på att slå ihjäl mig i trappen, haha!”. Som ni säkert förstår så gjorde han inte illa sig i alla fall 🙂

Jag klev upp efter att ha försökt mig på att försöka somna om i 20 min. Näpp, upp å hoppa! Det blev en lättare frulle framför nyheterna med tända ljus och mys. Fruktsallad med sojayoghurt och en kopp te.

7.30 promenerade jag till Factor för att köra ett pass, göööött! Efter det hem igen och käka frulle nr. 2: äppel-gröt-frulle!

  • Glutenfria havregryn ( gör din portion enl. anvisningarna)
  • 1 rivet äpple
  • ca 2 msk citrfonsaft (valfritt) jag använder det för att få en lite syrlig smak. Om du vill ha en söt gröt så går att söta med agavesirap eller mosad banan.
  • kanel, kardemumma
  • chiafrön
  • nötmjölk

Gör din gröt enligt anvisningarna på paketet. När gröten är klar blandar du ner det rivna äpplet och citronsaften. Toppa med kanel, kardemumma, chiafrön och kokoschips. Häll över valfri mjölk.

Som ni kanske märkt använder jag ofta chiafrön och kokoschips, det är för att chia är en sådan fantasiskt litet frö!!

Chia: Om vi ser på näringsinnehållet för 28 gram chia så inser man varför detta frö är så fantastiskt. Med denna lilla mängd frö så får vi 11 gram fiber, 4 gram protein och 9 gram fett. Till detta så kommer viktiga näringsämnen som kalcium, magnesium, zink, B3, B2 och B1 vitamin, och omega 3.

Jag har dem i gröten, smootihes, på sallad, på min smörgås ja överallt.

Kokoschips/flarn: Kokos är en underbart bra och hälsosam fettkälla. Bra fetter vill vi ha i vår kost! Kokosnötens fruktkött innehåller mycket energi, fibrer och mineraler så som zink och magnesium.

 

Imorrn får vi se om det blir någon träning. Jag har nämligen ett uppföljningsmöte med Mats som coachar mig i mitt arbete jag gör med att sätta ihop min föreläsning. Det har gått trögt och jag tror att det är för att denna gång handlar det om mig och mitt liv. Allt jag gått igenom bubblar liksom upp igen…jag mår inte dåligt av det men det påverkar mig ändå och jag funderar, vrider och vänder på saker.

Jag har inte svårt att föreläsa eller prata inför stora grupper, nej det är inte det. Jag upplever det däremot svårt att plocka ut de element som  ska vara med i föreläsningen. Jag tänker hela tiden ” med det här då, och det här måste ju vara med!? Men det här kan jag ju inte ta med! “, osv. Ja, det är lite klurigt, men det kommer att bli bra i slutändan med Mats grymma hjälp! Ser fram emot att kunna gå ut med den här föreläsningen till dem som är intresserade, hoppas på att någon är det, haha!

 

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.