Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

Grymma ben-och rumpövningar, filmklipp

I morse körde jag ett intervallpass på Factor och sedan körde jag själv i gymmet. Ben och rumpa såklart  😉

Dagens upplägg blev följande:

  • “Höftdrag” i cable, 5 set x 15 rep Du vänder rumpan mot cabelmaskinen, håller fast i rephandaget (enklast att sätta dit rephantag) böjer lite i knäveckan samtidigt som rumpan/höften går bakåt. Känn hur det sträcker i baksida lår. På tillbakavägen skjuter du fram höften och verkligen pressar framåt med skinkorna och knip i toppläget när du nu är stående rakt upp.
  • “Squat variations” med gummiband runt knäna, 4 set x 10 varv på varje ben(se filmklippet). Varje “varv” blir 3 rep, dvs utfall framåt, sidoutfall och utfall bakåt = 1 varv
  • Enbent marklyftsstege med kettelbell: 8 rep, 10 rep, 12, rep, 15 rep
  • Avslutade med kroppsviktsövningarna: kissande hunden+ enbent benlyft + frog-hip trust 15 rep x 4 set. (Dessa övningar kommer jag att filma och lägga upp. Superbra att börja eller avsluta dina rumppass med. )

Här kommer ett filmklipp på “squat variations” och enbent marklyft med KB:

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.