Glutenfria,veganska bananpannkakor, recept
Jag älskar verkligen bananpannkakor och har vart sugen på att göra dem i flera dagar men har bara inte fått “tummen ur” så att säga. Igår drog jag ut tummen och svängde ihop några smarriga pannkisar.
Det här behöver du:
- 4 dl glutenfria havregryn
- 2 stora bananer
- 2 msk rapsolja
- 2 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
- 2 krm kardemumma+ 5 krm kanel+ 4 krm mald nejlika
- en nypa salt
- 2 tsk bakpulver
Gör såhär:
Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer. Häll nu ner de resterande ingredienserna och mixa till en smet. Låt stå i 15 minuter så bakpulvret får göra sitt. Plutta ut små “plättar” i stekpannan och stek på medelhög värme tills de får färg. Jag stekte i kokosolja då det ger en så god smak på pannkakorna.
Chiasylt, (OBS! Den här bör göras dagen innan för att chiasylteb ska få en fasthet) det här behöver du:
- 3-4 dl tinade bär (jag hade jordgubbar)
- 4 msk chiafrön
- 2 msk agavesirap
Gör såhär:
Mixa de tinade bären till en slät “smoothie”. Blanda ner chiafrön och agave. Smaka av, behövs med sötma?tillsätt mer agave. Ställ i kylen över natten. Dagen efter har chiafröna svällt och sylten är mer fast i konsistensen än gårdagen innan.
Toppa dina pannkakor med sylt, lite hackade nötter/frön, skivad frukt mm. Jag har skivad banan, chiasylten, kokoschips, solrosfrön och lite kanel på mina pannkisar ?
Enjoy!