Denice Lundevall
Yoga World
Kost & Recept

Glutenfria,veganska bananpannkakor, recept

Jag älskar verkligen bananpannkakor och har vart sugen på att göra dem i flera dagar men har bara inte fått “tummen ur” så att säga. Igår drog jag ut tummen och svängde ihop några smarriga pannkisar.

Det här behöver du:

  • 4 dl glutenfria havregryn
  • 2 stora bananer
  • 2 msk rapsolja
  • 2 dl växtmjölk (jag använde sojamjölk)
  • 2 krm kardemumma+ 5 krm kanel+ 4 krm mald nejlika
  • en nypa salt
  • 2 tsk bakpulver

Gör såhär:

Mixa havregrynen till ett fint mjöl i en mixer. Häll nu ner de resterande ingredienserna och mixa till en smet. Låt stå i 15 minuter så bakpulvret får göra sitt. Plutta ut små “plättar” i stekpannan och stek på medelhög värme tills de får färg. Jag stekte i kokosolja då det ger en så god smak på pannkakorna.
Chiasylt, (OBS! Den här bör göras dagen innan för att chiasylteb ska få en fasthet) det här behöver du:

  • 3-4 dl tinade bär (jag hade jordgubbar)
  • 4 msk chiafrön
  • 2 msk agavesirap

Gör såhär:

Mixa de tinade bären till en slät “smoothie”. Blanda ner chiafrön och agave. Smaka av, behövs med sötma?tillsätt mer agave. Ställ i kylen över natten. Dagen efter har chiafröna svällt och sylten är mer fast i konsistensen än gårdagen innan.

Toppa dina pannkakor med sylt, lite hackade nötter/frön, skivad frukt mm. Jag har skivad banan, chiasylten, kokoschips, solrosfrön och lite kanel på mina pannkisar ?

Enjoy!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.