Denice Lundevall
Yoga World
Kost & ReceptOkategoriserade

Hälsosamt och jästfritt bröd- recept!

Under midsommar har vi haft lyxen att kunna vara tillsammans hela, lilla familjen- alla tre <3 Rikard har för en gång skull kunnat vara lite ledig. Det behövde vi alla! Vi är noga med att spendera majoriteten utav vår lediga till tillsammans. Många tror att vi inte hinner ses för att Rikard jobbar så mycket, så är inte fallet.

Det är skönt att vi båda två verkligen vill vara med varandra i första hand så inte den andre drar åt något annat håll.

Så, under dessa dagar har vi degat, lekt ute med Elmo, ätit massa gott och myst på kvällen.

Apropå gott, ni ska få det supersmarrigt receptet på bröder jag skrev om i midsommar!

Det är enkelt, går snabbt att göra, är nyttigt då det varken är vitt mjöl eller jäst i!

Recept:

  • 9 dl dinkelmjöl
  • 3-3 1/2 dl vatten. Börja med 3 dl och se om det behövs mer.
  • 1 tsk havssalt
  • 1 msk avocadoolja
  • 2-3 tsk krydda ex: timjan, rosmarin, oregano. Jag har testat med timjan en gång och rosmarin en gång. Båda har blivit toppen!

Gör såhär:

Häll ner alla ingredienser i ordningen enligt ovan och rör om. Knåda sedan med händerna. Det kommer att behövas lite mer mjöl då degen är ganska kletig. Jobba med den och ha i lite mer mjöl i tagen. Häll ut degen på bänken, rulla den till en tjock korv och dela i mindre bitar som du rullar till små bollar. Mjöla bänken och platta ut en boll med händerna och fortsätt sedan med en brödkavel eller liknande.

När du fått ett platt bröd lägger du den i stekpannan med avocadoolja i (valfri olja som tål hög värme) på medelvärme och steker ca 1 min på varje sida.

Servera med valfritt pålägg såklart! Här nedan har jag smör, hummus, hackad plommontomat, färsk basilika och salladslök.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.