Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Hummus med “rökt paprika”- recept

Vaknade runt 6.00 men låg kvar och kände på magen. Bebben sparkar och far runt hela tiden och jag älskar verkligen att ligga och känna med händerna på magen ? Det gör jag varje dag! Älskade, älskade unge! 

När det börjat ljusna lite klädde jag på mig och gick ut på en morgonpromenad. Börjar uppskatta det mer och mer nu- men det behöver bli ljusare för att jag verkligen ska njuta. 

Efter ca 60 min var jag hemma och började stöka i köket. Jag hade planerat under promenaden att jag skulle göra smoothie och hummus. Sagt och gjort! 

Smoothie:

 • Mixade frysta bär, ca 200 g + 2 färska, stora bananer 
 • I burk kokosmjölk
 • Ca 5 msk rödbetspulver (jag måttade inte, bara hällde i) 
 • Ca 3-4 msk nyponpulver (måttade inte) 
 • Chiafrön ca 4 msk

Mixa allt i en blender, späd med lite vatten för den blir ganska tjock i konsistensen. Men gillar man den tjock så är det perf- bara att äta med sked ? Den här smoothien var sjukt god! Godaste jag gjort på länge faktiskt! 

Chiafrön och nyponpulver finns att köpa hos MM Sports, klicka HÄÄÄR för att komma till sidan. 


Hummusen då? Den har jag lagt upp recept på förr men vi gör det igen för det är så jävla gott! 

Hummus:

 • 1 1/2 vitlöksklyfta
 • 1 burk kikärtor (400 g)
 • 1/2 chillifrukt eller ca 2-3 tsk chilipulver (jag hade pulver idag)
 • Ca 1-2 tsk spiskummin
 • 1 msk citronjuice 
 • 3 msk olivolja
 • 1 msk tahini (sesampasta)
 • Ca 1-2 tsk “smoked paprika” (krydda från Santa Maria)
 • Salt och peppar

Gör såhär: häll ner allt i en mixer. Mixa till en jämn smet. Smaka av. Behövs det mer salt? Mer smoked paprika eller chili? Jag smakar alltid av hela tiden för att få min stil på det hela. Det är därför jag ofta skriver “ca”-mått för att det är så olika vad man tycker är gott. Jag kan utgå från ett grundrecept och sedan smakar jag av och gillar det inte alls. Så tillsätter jag mer utav något, kanske tillför en helt ny krydda elle dylikt. 

Er tunga är er smakpalett, använd den flitigt när du lagar mat. 

Såhär blev dagens frulle: smoothie, knäcke med hummus toppat med lite solrosfrön och extra chilipulver på. Så gott! 


Snart dags för jobb och sen är det heeeeelg! Happy Friday folks!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.