Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Hummus med “rökt paprika”- recept

Vaknade runt 6.00 men låg kvar och kände på magen. Bebben sparkar och far runt hela tiden och jag älskar verkligen att ligga och känna med händerna på magen ? Det gör jag varje dag! Älskade, älskade unge! 

När det börjat ljusna lite klädde jag på mig och gick ut på en morgonpromenad. Börjar uppskatta det mer och mer nu- men det behöver bli ljusare för att jag verkligen ska njuta. 

Efter ca 60 min var jag hemma och började stöka i köket. Jag hade planerat under promenaden att jag skulle göra smoothie och hummus. Sagt och gjort! 

Smoothie:

 • Mixade frysta bär, ca 200 g + 2 färska, stora bananer 
 • I burk kokosmjölk
 • Ca 5 msk rödbetspulver (jag måttade inte, bara hällde i) 
 • Ca 3-4 msk nyponpulver (måttade inte) 
 • Chiafrön ca 4 msk

Mixa allt i en blender, späd med lite vatten för den blir ganska tjock i konsistensen. Men gillar man den tjock så är det perf- bara att äta med sked ? Den här smoothien var sjukt god! Godaste jag gjort på länge faktiskt! 

Chiafrön och nyponpulver finns att köpa hos MM Sports, klicka HÄÄÄR för att komma till sidan. 


Hummusen då? Den har jag lagt upp recept på förr men vi gör det igen för det är så jävla gott! 

Hummus:

 • 1 1/2 vitlöksklyfta
 • 1 burk kikärtor (400 g)
 • 1/2 chillifrukt eller ca 2-3 tsk chilipulver (jag hade pulver idag)
 • Ca 1-2 tsk spiskummin
 • 1 msk citronjuice 
 • 3 msk olivolja
 • 1 msk tahini (sesampasta)
 • Ca 1-2 tsk “smoked paprika” (krydda från Santa Maria)
 • Salt och peppar

Gör såhär: häll ner allt i en mixer. Mixa till en jämn smet. Smaka av. Behövs det mer salt? Mer smoked paprika eller chili? Jag smakar alltid av hela tiden för att få min stil på det hela. Det är därför jag ofta skriver “ca”-mått för att det är så olika vad man tycker är gott. Jag kan utgå från ett grundrecept och sedan smakar jag av och gillar det inte alls. Så tillsätter jag mer utav något, kanske tillför en helt ny krydda elle dylikt. 

Er tunga är er smakpalett, använd den flitigt när du lagar mat. 

Såhär blev dagens frulle: smoothie, knäcke med hummus toppat med lite solrosfrön och extra chilipulver på. Så gott! 


Snart dags för jobb och sen är det heeeeelg! Happy Friday folks!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.