Enkelt hälsobröd, recept!
Promenerat, bakat bröd, gjort grönkålssoppa och den smarriga “hälso-shoten” jag la upp recept på för någon dag sedan har jag gjort idag. Jobbat har jag med hunnit göra- en jävligt kreativ dag helt enkelt!
Enklaste brödet ever gjordes alltså idag! Ååååh så smarrigt det är med rykande, färskt och framförallt hembakat bröd, Love! Jag bakar sällan för jag har inte tålamod nog att stå ut med att de ska jäsa, haha! Noll tålamod med det, MEN det finns ju jättegoda brödrecept där de inte krävs någon jäsning, precis som de hör brödet.
Och hörni, pallar jag göra det här brödet så pallar ni, i promise 😉
Det här behöver du:
- 1 dl hackade valfria nötter
- 2 dl solrosfrön
- 1 dl pumpafrön
- 2 dl havregryn
- 13 dl “fyra sädesslag lantbrödsmjöl” med surdeg. Det är ett mjöl med vetemjöl, kornmjöl, rågmjöl och maltmjöl av korn. Det är enkelt att använda så slipper man ha i en massa olika mjöler.
- 1 msk brödkryddor
- 1/2 dl sesamfrön
- 2 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk salt
- 1 liter havregurt, sojayoghurt eller växtmjölk så som soja eller havremjölk.
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 dl mörk sirap
Gör såhär: sätt ugnen på 200 grader. Olja in 2 st avlånga brödformar som på bilden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop resterande ingredienser i en annan bunke. Blanda nu ihop båda i en och samma bunke till en smet. Fördela smeten jämt i de båda formarna och strö över lite havregryn och sedan frön på toppen.
Grädda i mitten utav ugnen i 60 min. Låt svalna något innan du skär upp.
Så jävla gott att jag tryckte i mig två till grönkålssoppan jag gjort (kommer recept) och två skivor på eftermiddagen. Skulle LÄTT kunna äta två till nu ikväll men få hejda mig känner jag, haha! Bröd är mitt godis, tur för mig att det här “godiset” är bra mycket mer hälsosamt än godis.