Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Enkelt hälsobröd, recept!

Promenerat, bakat bröd, gjort grönkålssoppa och den smarriga “hälso-shoten” jag la upp recept på för någon dag sedan har jag gjort idag. Jobbat har jag med hunnit göra- en jävligt kreativ dag helt enkelt!

Enklaste brödet ever gjordes alltså idag! Ååååh så smarrigt det är med rykande, färskt och framförallt hembakat bröd, Love! Jag bakar sällan för jag har inte tålamod nog att stå ut med att de ska jäsa, haha! Noll tålamod med det, MEN det finns ju jättegoda brödrecept där de inte krävs någon jäsning, precis som de hör brödet. 
Och hörni, pallar jag göra det här brödet så pallar ni, i promise 😉 
Det här behöver du:

 • 1 dl hackade valfria nötter 
 • 2 dl solrosfrön
 • 1 dl pumpafrön 
 • 2 dl havregryn
 • 13 dl “fyra sädesslag lantbrödsmjöl” med surdeg. Det är ett mjöl med vetemjöl, kornmjöl, rågmjöl och maltmjöl av korn. Det är enkelt att använda så slipper man ha i en massa olika mjöler. 
 • 1 msk brödkryddor
 • 1/2 dl sesamfrön 
 • 2 tsk bikarbonat 
 • 1 1/2 tsk salt 
 • 1 liter havregurt, sojayoghurt eller växtmjölk så som soja eller havremjölk.
 • 1 msk vitvinsvinäger 
 • 1 dl mörk sirap 

Gör såhär:  sätt ugnen på 200 grader. Olja in 2 st avlånga brödformar som på bilden. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör ihop resterande ingredienser i en annan bunke. Blanda nu ihop båda i en och samma bunke till en smet. Fördela smeten jämt i de båda formarna och strö över lite havregryn och sedan frön på toppen.

Grädda i mitten utav ugnen i 60 min. Låt svalna något innan du skär upp. 
Så jävla gott att jag tryckte i mig två till grönkålssoppan jag gjort (kommer recept) och två skivor på eftermiddagen. Skulle LÄTT kunna äta två till nu ikväll men få hejda mig känner jag, haha! Bröd är mitt godis, tur för mig att det här “godiset” är bra mycket mer hälsosamt än godis. 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.