Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Hummus, recept!

Jag har länge vart sugen på att göra hummus och i Fredags efter jobbet: SMACK så blev det gjort. Jag älskar verkligen hummus!! Den är så bra att ha till olika saker: röra/sås till maten, dipp eller pålägg, sjukt smarrigt!

Här kommer receptet, det här behöver du:

  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kikärter (à 400 g)
  • 1/2 chilifrukt
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 msk pressad citronjuice
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk tahini (sesampaste, finns i de flesta välsorterade butiker)
  • salt och peppar

Gör såhär: Finhacka vitlöksklyfta. Lägg den med kikärter, chilifrukt, spiskummin, pressad citronjuice, olivolja och tahini i en matberedare. Mixa till en jämn smet. Smaksätt med salt och peppar. Förvara kallt till servering.

Jag hade min smarriga hummus på 2 st breda “finn crisp”. På det hackade jag körsbärstomater, strödde över lite sesamfrön, gräslök (som jag har köpt fryst) och så lite örtsalt på det. Sjukt smarrigt!!

Ikväll ska vi kolla på superbowl och till det kommer jag bla. göra en nyttig variant på “Peanutbutter coockies” ett reset jag testat förut men som jag nu kommer att lägga till choklad i, det har jag inte testat förr. Recept kommer på dem med såklart 😉

 

FullSizeRender

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.