Denice Lundevall
Yoga World

Idag snodde jag ihop ett löjligt enkelt mellanmål som smakade lovely!

Recept:

 • 1 banan 
 • Valfria bär, jag hade en bärmix på frysta bär som tinat under dagen. 
 • Soja/nöt/kokosmjölk 
 • 1/2 dl Glutenfria havregryn 
 • 1 msk linfrön
 • 1 msk hampafrön 

Gör såhär:

Mosa bananen som på bild 1. Lägg sedan ner de tinade/färska bären på bananmoset, bild 2.  Strö över havregryn,linfrön och hampafrön (använd vilka frön ni vill) bild 3. Häll på önskar mängd mjölk bild 4. SMARR! 

Ni ser, det behöver inte vara så svårt 😉 

I skrivande stund är Fredagssnacksen i ugnen. Det blir klyftpotatis i ugn, nuggets och hemmagjord dressing att dippa potatisen och nuuuuggzzzen i. 

Jag. Svimmar. Så. Gott. !!!! 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

 1. Hej Denice
  Du är så inspirerande på alla plan. Jag skulle själv vilja börja med yoga hemma. Styrke tränar mycket och det vill jag inte dra ner på, så jag vill kunna yoga hemma istället för att gå på pass. Hade du inte kunnat lägga upp en serie av yoga övningar? Eller en video, du är så grym på det du gör.
  Sen undrar jag är där någon vegan kokbok du rekomendera? Kan ärligt säga att jag har aldrig varit inne för vegetarian eller vegan, men det beror nog mer på att jag är så himla kräsen. Men jag vet ju inte fören jag provat. Går det fortfarande att hålla maten “diet vänlig” utan mycket fett och kolhydrater?

  / Camilla

  1. Hej Camilla!Så fina, fina värmande ord- det tackar jag enormt för!!

   Va härligt att du vill börja yoga hemma <3 Jag har fått frågan förut att lägga upp en film/bilder på de övningar jag kört mest, de som för mig är "basen" i min hemmayoga. Jag har lovat att jag ska lägga upp ett litet filmklipp på det och det kommer framöver. Jag vill att en sådan film ska vara bra, enkel och inte för lång och det krävs lite planering för att det ska bli bra känner jag plus att jag inte vill filma hemma hos oss, mörkt och suddigt,haha! Nej, jag har fått äran att låna en yogasal för att få yoga lite själv i och då kommer jag att filma där. Hoppas det låter bra 🙂 Jag är ingen "lärare" så det jag gör får i ta med en nypa salt, jag gör det jag kan utefter mina förutsättningar och det jag kan och älskar 🙂

   Gällande kosten- jag har fått en jättefin kokbok i födelsedagspresent " Vegoriket! av Mattias Kristiansson. Den har väldigt bra och framförallt enkla recept tycker jag och kan rekommendera den starkt! Finns på de flesta bokhandlare. Än så änge har jag inte testat något recept därifrån- jag hittar på recept själv men får inspo från boken samt internet. Jag spenderar en del tid att leta recept och inspo på nätet, hahah jag har blivit en riktigt "receptjunkie".

   Jag mäter och väger inte min mat, med andra ord räknar jag heller inte kalorier så jag vet inte vad jag ligger på i kcalintag per dag. Det kanske låter drygt men jag vill aldrig räkna på det när jag är "off season". För mig är det otroligt viktigt att ha en avslappnad inställning till mat då jag liksom många andra som tänkt/tänker diet ofta hetsar kring just kalorier hit och dit. Det jag lägger fokus på är att äta bra livsmedel med bra innehåll, mat från naturen (veganskt) så jag kollar alltid på innehållsförteckningar, det är för att kunna utesluta "tomma kalorier". Jag kommer att skriva ungefär hur en dag ser ut för mig- vad jag äter och så, då kanske du får ett mer hum om hur maten kan se ut. Det är endast hur jag äter, inget rätt eller fel i det utan det funkar för mig 🙂

   Hoppas det var lite svar på dina frågor i alla fall 🙂 Tusen tack för ditt inlägg och låt mig gärna veta hur det går med din yoga och kost 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.