Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Superbowl!!!

Igår natt var det alltså superbowl, mitt allra första!!! Fy faaaan vilken känsla- jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när Lady Gaga sjöng nationalsången- my god vilken känsla det var! Jag skulle vilja vart där på plats och känna stämningen, så jäkla häftigt!!! Nåja, en dag ska jag vara där, live och se på superbowl!

Till matchen vill man ju ha gött att käka- det hade vi kan jag lova, massor, haha! Åt så jag fick ont i magen hahaha! En utav sakerna var dessa ljuvliga Chocolate peanut butterkakor med basen gjord på kikärtor, men andra ord en “nyttig” kaka, typ.  Jag har gjort det här receptet förut med inspiration utav bloggaren “Fanny Roethlisberger” men den här gången hade jag i en banan också, mums!

Här kommer receptet, du behöver till 10-12 småkakor. Jag dubblade receptet igår men det här är grundreceptet :

  • 2 dl avsköljda kikärtor
  • 1 dl jordnötssmör ( jag kör MM Sports egna, med chrunch- perfekt till detta!)
  • 1/3 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 msk agave
  • 1 medelstor mosad banan (valfritt, går bra att utesluta, jag ka till den för lite mer sötma) 
  • en nypa salt om nötsmöret du använder är osaltat
  • 50g choklad, hackad

 

Gör såhär: Ha i allt (utom chokladen) i en mixer och mixa. Smaka av med agavesirap och salt. Rör i chokladen och klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Ett bra tips är att blöta ner händerna lite när du ska rulla dem till bollar, så fastnar de inte i dina händer. Platta sedan ut kakbollarna på plåten med fingrarna. In i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter ( jag var tvungen att köra 200 grader på vår ugn och ha dem inne i ca 20 min men under övervakning. När kakorna fått färg tog jag ut dem och kände lite på dem. De här kakorna blir inte “hårda” i konsistensen som vanliga småkakor blir, så ha det i åtanke när ni bakar dem, så ni inte har dem inne ugnen för länge).  Variera kakorna med t.ex. hackade nötter, osötade tranbär, russin, smaksatt mörk/ljus choklad osv. Jag ska ha i lite nötter nästa gång tänkte jag, mums! Tänk pecannötter…dreeeegeeeel…

FullSizeRender

Body-Science-PeanutButter_960px

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.