Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Superbowl!!!

Igår natt var det alltså superbowl, mitt allra första!!! Fy faaaan vilken känsla- jag kunde inte hålla tårarna tillbaka när Lady Gaga sjöng nationalsången- my god vilken känsla det var! Jag skulle vilja vart där på plats och känna stämningen, så jäkla häftigt!!! Nåja, en dag ska jag vara där, live och se på superbowl!

Till matchen vill man ju ha gött att käka- det hade vi kan jag lova, massor, haha! Åt så jag fick ont i magen hahaha! En utav sakerna var dessa ljuvliga Chocolate peanut butterkakor med basen gjord på kikärtor, men andra ord en “nyttig” kaka, typ.  Jag har gjort det här receptet förut med inspiration utav bloggaren “Fanny Roethlisberger” men den här gången hade jag i en banan också, mums!

Här kommer receptet, du behöver till 10-12 småkakor. Jag dubblade receptet igår men det här är grundreceptet :

  • 2 dl avsköljda kikärtor
  • 1 dl jordnötssmör ( jag kör MM Sports egna, med chrunch- perfekt till detta!)
  • 1/3 tsk vaniljpulver
  • 1 tsk bakpulver
  • 2-3 msk agave
  • 1 medelstor mosad banan (valfritt, går bra att utesluta, jag ka till den för lite mer sötma) 
  • en nypa salt om nötsmöret du använder är osaltat
  • 50g choklad, hackad

 

Gör såhär: Ha i allt (utom chokladen) i en mixer och mixa. Smaka av med agavesirap och salt. Rör i chokladen och klicka ut smeten på en bakplåtspappersklädd plåt. Ett bra tips är att blöta ner händerna lite när du ska rulla dem till bollar, så fastnar de inte i dina händer. Platta sedan ut kakbollarna på plåten med fingrarna. In i ugnen på 175 grader i ca 10 minuter ( jag var tvungen att köra 200 grader på vår ugn och ha dem inne i ca 20 min men under övervakning. När kakorna fått färg tog jag ut dem och kände lite på dem. De här kakorna blir inte “hårda” i konsistensen som vanliga småkakor blir, så ha det i åtanke när ni bakar dem, så ni inte har dem inne ugnen för länge).  Variera kakorna med t.ex. hackade nötter, osötade tranbär, russin, smaksatt mörk/ljus choklad osv. Jag ska ha i lite nötter nästa gång tänkte jag, mums! Tänk pecannötter…dreeeegeeeel…

FullSizeRender

Body-Science-PeanutButter_960px

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.