Och på den 4:e dagen…
Hur går det? Hur mår jag och allt sånt?
Gåendet: Kanon än så länge! Jag tycker det är riktigt skoj att hitta på nya recept, köpa nya livsmedel och jag äääälskar att handla en massa grönt!
Måendet: Kanon! Inga konstigheter alls. Det jag gillar med den veganska kosten är att den aldrig känns “tung”. Inte den typ av mat som jag lagar i allafall. Det känns väldigt fräscht, jag känner mig som en vandrande vitaminboost, haha! Ja, men med alla grymma grönsaker, frukter/bär,rotsaker,nötter/frön, bönor/linser, soja/tofu/havre och ja ALLT- så borde det spruta “bra-ig-heter” ur öronen på mig, hahaha!
Det jag uppmärksammat är att jag sover mycket mindre än förut. Jag vaknar tidigare än vanligt och känner mig pigg- sover dock rätt dåligt om nätterna men jag vet inte om det har att göra med att jag har extremt mycket i huvudet och på gång just nu- kan vara det. Men oavsett vad så känner jag mig i allafall inte trött? Spännande!
Att laga vegansk mat är heller inga som helst problem. Helt plötsligt är det roligt att laga mat?! Det som kommer att vara kruxigt är att äta ute här i Västerås. Det veganska utbudet är tyvärr minimalt. Vegetariskt finns men väldigt lite veganskt. Jag har kollat upp några ställen som kör veganskt som verkar ok. Hoppas på att 2016 kommer med fler veganska alternativ i den här stan!
Dagens lurre: Vegansk köttfärssås med quinoa. Recept: inga mått, jag bara höftar
- Veganfärs
- Gul lök
- Gröna ärtor (jag tar frysta)
- Rivna morötter
- Vitlök
- Ketchup sötad med stevia
- Sambal oelek
- Hackad paprika
- Skivade champinjoner
- Krossade tomater med vitlökssmak
- Färsk basilika
- Sojamjölk för att få “sårigheten”
Stek ihop precis som du brukar göra med din vanliga köttfärssås. Koka quinoa enligt anvisningar.
Till det gjorde jag en sallad med:
- Snabbkokad broccoli (ner inkokade vatten, dra åt sidan , låt stå ca 1 min) som jag sedan sköljer i kallt vatten så de behåller sin “krispighet”.
- Babyspenat
- Romansallad
- Solrosskott
- Gröna oliver
- Torrostade solrosfrön
Till det jag en dressing gjord på:
- Olivolja
- Linfröolja
- Pressad citron
- Salt
- Peppar
- Chiliflakes
Mixa och ringla över din sallad. Superenkelt och SMARRIGT! Dressingen, maten och salladen gjorde jag mycket utav så det får jag äta några dagar framöver, hehe! Stekte även på lite färsk sparris också för att det är så förbannat gott!!