Denice Lundevall
Yoga World
Okategoriserade

Och på den 4:e dagen…

Hur går det? Hur mår jag och allt sånt? 

Gåendet: Kanon än så länge! Jag tycker det är riktigt skoj att hitta på nya recept, köpa nya livsmedel och jag äääälskar att handla en massa grönt! 

Måendet: Kanon! Inga konstigheter alls. Det jag gillar med den veganska kosten är att den aldrig känns “tung”. Inte den typ av mat som jag lagar i allafall. Det känns väldigt fräscht, jag känner mig som en vandrande vitaminboost, haha! Ja, men med alla grymma grönsaker, frukter/bär,rotsaker,nötter/frön, bönor/linser, soja/tofu/havre och ja ALLT- så borde det spruta “bra-ig-heter” ur öronen på mig, hahaha! 

Det jag uppmärksammat är att jag sover mycket mindre än förut. Jag vaknar tidigare än vanligt och känner mig pigg-  sover dock rätt dåligt om nätterna men jag vet inte om det har att göra med att jag har extremt mycket i huvudet och på gång just nu- kan vara det. Men oavsett vad så känner jag mig i allafall inte trött? Spännande! 

Att laga vegansk mat är heller inga som helst problem. Helt plötsligt är det roligt att laga mat?! Det som kommer att vara kruxigt är att äta ute här i Västerås. Det veganska utbudet är tyvärr minimalt. Vegetariskt finns men väldigt lite veganskt. Jag har kollat upp några ställen som kör veganskt som verkar ok. Hoppas på att 2016 kommer med fler veganska alternativ i den här stan! 

Dagens lurre: Vegansk köttfärssås med quinoa. Recept: inga mått, jag bara höftar

 • Veganfärs
 • Gul lök
 • Gröna ärtor (jag tar frysta) 
 • Rivna morötter
 • Vitlök
 • Ketchup sötad med stevia
 • Sambal oelek
 • Hackad paprika
 • Skivade champinjoner 
 • Krossade tomater med vitlökssmak
 • Färsk basilika 
 • Sojamjölk för att få “sårigheten”

Stek ihop precis som du brukar göra med din vanliga köttfärssås. Koka quinoa enligt anvisningar. 

Till det gjorde jag en sallad med:

 • Snabbkokad broccoli (ner inkokade vatten, dra åt sidan , låt stå ca 1 min) som jag  sedan sköljer i kallt vatten så de behåller sin “krispighet”. 
 • Babyspenat
 • Romansallad
 • Solrosskott
 • Gröna oliver 
 • Torrostade solrosfrön

Till det jag en dressing gjord på:

 • Olivolja
 • Linfröolja
 • Pressad citron 
 • Salt
 • Peppar
 • Chiliflakes

Mixa och ringla över din sallad. Superenkelt och SMARRIGT! Dressingen, maten och salladen gjorde jag mycket utav så det får jag äta några dagar framöver, hehe! Stekte även på lite färsk sparris också för att det är så förbannat gott!! 

  

  Denice Lundevall
  Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

  Lämna en kommentar

  Hantering av personuppgifter

  Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.