Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Katastrofmage?!

Wow, jag gjorde det alltså i år igen- föråt mig på “godsaker” som min kropp verkligen inte mår bra utav! Jag har sedan Julafton ätit exakt det som fallit mig plus att jag inte suttit min fot utanför dörren förrän igår. Inte så bra kombination. Jag har yogat lite i två dagar, men thats it! Detta moffande och lite rörelse har resulterat i en mage som vart kaos i 2 dygn. Så hemskt verkligen!!!

Ja, det här är ju inte den mest stolta period jag har i mitt liv haha! Dock  har det vart väldans skönt och välbehövligt att inte behöva tänka överhuvudtaget– fast allt smaskande hade jag faktiskt kunnat vara utan till viss del, i alla fall i den mängd som jag har tryck i mig. Att äta julmat/julgodis är inge tabu för mig, absolut inte men att äta det hela tre dagar i rad är i mitt tycke föööör mycket skräp. I alla fall för mig och min stackars mage! Men, men, nu är Julen över och maten/julgodiset är uppätet. Det är så skönt att äta bra och näringsriktig mat igen och under ledigheten (som jag går på idag) ha lite tid över för att umgås, läsa, träna/yoga. Underbart!

Jag ska verkligen ta hand om mig själv på bästa sätt under dessa dagar och för att inte försvinna bort för mycket i “lull-lull” så har jag gjort en liten lista på vad jag tänker unna mig under dessa dagar utan inbördes ordning:

  • Umgås med nära och kära
  • Sova ut ordentligt
  • Äta bra mat
  • Läsa
  • Ansikts -och hårinpackning
  • Fotbad
  • Yoga
  • Träna
  • Gå på massage
  • Bada bubbelpool och basta

Det här för mig är bara en lista, inget tvång att jag ska göra allt på listan. Men det är lite mysigt att skriva upp vad man kan tänka sig att unna sig tycker jag. Apropå att unna sig- igår surfade jag runt på MM Sports för att beställa hem lite nyttigheter, det blev bland annat den här linfröoljan, ni hittar den hääär! Toppen att blanda ut med lite olivolja, citron och kryddor så har man en fin, fin salladsdressing, eller så droppar jag ned lite olja i smoothien! Gott och nyttigt! vad mer behövs 😉

Holistic linfö

 

 

 

Bra att veta om linfröolja (text lånad från hemsidan):

“Holistic Linfröolja är ett kosttillskott.

Linfröolja är en förnyelsebar källa till omega-3 och omega-6.

Vegetabilisk omega-3 från t.ex. linfröolja heter ALA. Vegetabilisk omega-6 heter LA.

ALA och LA är essentiella fettsyror, vilket betyder att kroppen behöver dem men inte kan tillverka dem själv. Vi måste få dem via kosten.

Animalisk omega-3 från t.ex. val- och fiskoljor heter DHA och EPA. De är inte essentiella eftersom kroppen kan tillverka dem själv genom att konvertera ALA.

Man räknar med att 5-15 procent ALA konverteras till DHA och EPA. Det innebär att en matsked linfröolja motsvarar 3–4 kapslar animalisk omega-3.

Konverteringen kräver enzymer som i sin tur kräver vitaminer och mineraler. Därför är konverteringen bättre om du har mycket enzymer och näring i din kropp.

Kanske är det därför som vegetarianer är bättre på att konvertera ALA? Framförallt behöver du vitamin B, C och E samt magnesium, kalcium och zink.

Sånt som hämmar kroppens upptag av omega-3 är socker, raffinerade vegetabiliska oljor, transfetter, alkohol och rökning.”

 

Jag började den här dagen med en kopp med varmt vatten med pressad citron i– utrensande och välgörande för kroppen, framförallt efter dagar som dessa och kommer att avsluta dagen med ett träning-och yogapass hemma!

Idag är det även dags för storhandling– med det menar jag: fylla på kyl/frys/skafferi med bra varor. Det står ganska tomt hemma just nu då jag vart väldigt dålig på att verkligen laga mat. Jag har varit bekväm och lite lat då jag haft mycket på jobbet + gjort fransar direkt efter jobbet. Då har det blivit mest grillad kyckling från mataffärn och till det har jag gjort en matig sallad. Inget fel med det, men man vill ju ha lite varm, go mat lagad med lite kärlek 🙂

 

Hoppas ni haft en fin Jul och att ni var smartare än jag och inte ätit allt för mycket 😉

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.