Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Vegansk frukost

Smoothie: 

 • Banan
 • Mango
 • Hallon
 • Hampafrön
 • Sojamjölk 
 • Chiafrön 
 • Kanel

I salladsskålen:

 • Groddar
 • Solrosskott
 • Babyspenat
 • Solrosfrön
 • Olivolja
 • Lite flingsalt

Till det en kopp varm te. 

Jag är verkligen inne på att äta mer och mer “veganskt”. Dvs att även börja utesluta mjölkprodukter. 

Jag har nu sett 3 otroligt viktiga dokumentärer gällande vårt köttintag, påverkan i våra kroppar, hur en “växtbaserad” kost kan bota cancer!!!!! Jag vågar knapp säga “bota cancer” men i dokumentären jag nyss sett så hade dom så tydliga bevis på människor som diagnosticerats med cancer, nära hjärtinfarkt , diabetes, högt blodtryck osv DESSA MÄNNISKOR HAR BLIVIT FRISKA OCH ÄR UTAN MEDICINER NU!!! Varför? FÖR ATT DOM NUMER INTE ÄTER NÅGOT DJUR ELLER MAT FRÅN DJUR ÖVERHUVUDTAGET!!! Det här är helt sjukt?! Det är så tydliga bevis på detta men ändå fortsätter vi producera som vi gör och vi (inklusive jag själv) fortsätter att konsumera “djurprodukterna”. 

Jag vill verkligen rekommendera er att se dessa filmer! Tänk nu inte bara “äh, jag tänker fanimej inte sluta äta kött bara för någon dokumentär säger så”. Snälla titta på dem och bilda er en uppfattning. 

För mig blir det bara mer och mer tydligt: vi ska leva i symbios med naturen och djuren på vår planet. Ta vara på vår planet och oss själva. Det gör vi på absolut bästa sättet genom att sluta producera och äta kött och mejeriprodukter. 

Jo, jag ver att det kan kännas svårt, klurigt att helt byta diet men det behöver inte hända över en natt! Börja smått med att tex byta ut ett mål mat om dagen till helt vegansk. Som min frukost tex! Inga produkter från djur överhuvudtaget och verkligen inte svårt att tillreda. Jag själv tänker hela tiden på att äta mer och mer och jag kommer att dela med mig av det “lilla” jag gör för att leva en grönare livsstil. Jag är som sagt inte vegan men med små medel gör man skillnad! Lovar! 

Dessa filmer vill jag verkligen rekommendera er att se. Det är en “mind opener” som hette duga. Ni behöver inte oroa er för att det ska visas en massa slakt och hemskheter hela tiden ( förutom i filmen “Earthlings” den handlar om etik och där får vi se hur djuren behandlas runt om i världen. Hemskt men den behövs ses!!)  det visas ibland såklart då det är verkligheten men de trycker mer på människans hälsa, miljön/ planeten vi bor på sol vi håller på att ta död på och så även alla vidriga sjukdomar vi plågad av som kan bli så mycket bättre och till och med botas! Så gör er själva en tjänst och se de här dokumentärerna. 

  

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.