Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Om ätstörningar, ansök NU!

Jag fick igår en förfrågan om jag kunde tänka mig att dela med mig utav en undersökning som ska göras. Ämnet är ätstörningar. SJÄLVKLART!

Det här är ett ämne som tyvärr aldrig tar slut, det blir tvärtom bara värre och värre. Jag kan tala utifrån egen erfarenhet. Jag har alltid haft/har en sne-vriden bild utav mig själv och min kropp, det är jag fullt medveten om och är något jag jobbar med varje dag i mitt liv. Jag som så många andra. “Och ändå tävlar du i fitness”– kanske det är många som tänker nu. Ja, det gör jag och det är en ytlig sport…till stor del… men för mig är det så mycket mer än så. För mig handlar det om den prestation jag går igenom inför själva tävlingen, innan jag ställer mig på scenen. All den dedikation som krävs utav mig med dietande, planerande, matlådor, alla träningstimmar osv. det är de som är själva “grejen” för mig. Att få pusha sig själv till målet och att sedan få stå på scenen, och förhoppningsvis njuta utav resultatet.

Nu ska inte det här handla om mig– det ska handla om att de söker tjejer/kvinnor till den här undersökningen. Det är viktigt, så otroligt viktigt att vi börjar bry oss om de här problemen. Det går inte att bara kasta tjejer och killar in på psyk och sen ska allt vara bra!? Det behövs mer resurser, forskning, pengar och människor som brinner för ämnet och vill hjälpa!

Är du någon som skulle kunna tänka dig att delta i den här undersökningen eller känner du någon som du tror skulle kunna tänka sig att deltaga? Läs mer här:

Hur går det till?

Programmet innehåller diskussioner och övningar, där deltagarna bland annat reflekterar över det smala ideal som skönhetsindustrin förespråkar. Dessa övningar har visat sig leda till minskad missnöje med kroppen, mindre negativa tankar och bantning samt minskad risk för att drabbas av ätstörningar och ett bättre psykosocialt fungerande. Man mår helt enkelt bättre när man har en realistisk och sann bild av sig själv.

Med hjälp av Google hangouts träffas man digitalt i en grupp på 5-6 personer under ledning av en gruppledare. Hela programmet består av 4 träffar á en timme under fyra veckor i rad. Man kan också välja att delta i studien anonymt.

Är du tjej och mellan 15 och 20 år?

Klicka här för att komma till sidan där du anmäler ditt intresse!

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.