Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

Utbilda mig inom yoga..?

Jag vill förankra, förkovra och fördjupa-och-allt-vad-man-nu-kan-göra i yogan. Jag vill “nörda ner mig” totalt i det magiska som heter yoga. Bara order känns så jävla rätt ju! Säg yoga…säg det flera gånger…det rullar så skönt på tungan. Så mjukt. Jag vill lära mig så mycket mer om yoga. Jag kan ingeting egentligen- inga “flashiga” ord eller betydelser, har ingen aning om vad alla positionerna heter som jag utövar,jag kan inte namnen på alla balla yogis därute etc.

Men måste man kunna allt det där för att yoga?

Nej, nej, givtevis behöver man inte kunna allt det där för att yoga- absolut inte! Jag har ju själv yogat i ett år och detta helt utan någon kunskap eller tidigare erfarenhet av yoga. Eller nä, det där var ju inte riktigt sant. Jag har ju faktiskt jobbat som Personlig Tränare i några år så jag har en liten annan “grund” att stå på kanske än de som inte jobbat med träning överhuvudtaget. Med grund menar jag att jag har en förståelse för kroppens funktioner och kan därmed räkna ut vad som gör vad, vart det ska känna osv. men det gör mig inte till någon allvetare inom yogan och jag känner att jag verkligen vill lära mig mera.

Jag söker på nätet, läser tidningar och bloggar, följer folk jag inspireras av på Instagram osv. Där hämtar jag inspiration och ideér, så tar jag hem de ideerna och testar på mig själv. En liten bit på vägen har jag som sagt kommit på eget bevåg men nu vill jag ha mer och jag har därför smidigt lite planer åt mig själv framöver så att jag kan just utvecklas:

  • November -15: Anmält mig till en yoga workshop
  • Februari -16: Delta på- “Yoga Games” i Stockholm
  • Höst -16: Gå en “Global Yoga-kurs”
  • Någon gång under 2016: Åka på “Yoga/tränings-resa” utomlands (har inte hittat någon än och kan inte riktigt planera så långt fram men en resa ska det bli någon gång!)

Det är dags nu känner jag! Ge mig mera! Det är så kul att ha saker att se fram emot, speciellt de här kommande mörka, kalla vintermånaderna, då behövs det roliga saker att längta efter.

Hade jag haft tillräckligt med slantar i plånboken hade jag gått på sååååå mycket workshops och kurser/utbildningar!!! Jag älskar att lära mig nytt och utvecklas!

Om fyra helger ska jag på en yoga workshop med den här pinglan! Kika in på hennes hemsida här! Jag hoppas på en maaaaassa gottigt att lära mig under den här dagen <3

(Bilden är lånad från hennes hemsida)

qmwtbgsywmumoqyf9pr6

 

 

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

    1. Jag ser sjukt mycket fram emot den här workshopen, tror verkligen att hon är som du säger “kick ass”! Längtarrrr!
      Alltså! Jag blir ju så sjukt nyfiken nu!!! 27 April- 1:a Maj är nu reserverad!!! 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.