Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Veganfärs?!

Jag har hittat den perfekta veggo-färsen!!! Den är så himla god! Jag har testat Quorn‘s färs men jag gillar inte den smaken alls. Den här däremot- mums från Hälsans Kök.

Jag gjorde helt enkelt en “köttfärssås” fast på veganfärs. Med andra ord har jag i i princip samma ingredienser som i vanlig färs och åt det tillsammans med bönpasta och stekt sparris som jag för övrigt fått “dille” på. GAH vagott!

Nu när det är så mycket snack om att vi äter alldeles för mycket kött/ charkuterier så kände jag att ett veggo-tips är på sin plats.

Om man vill testa att leva liiiite grönare kan en bra start vara att byta ut ett mål i veckan till vegetariskt. Se hur det känns. Smakar det bra? Är det hållbart för dig? Om JA, pröva att byta ut fler måltider 🙂

Själv älskar jag vegetariskt men jag älskar även ett fint kött. Man behöver inte se allt svart eller vitt. Du behöver inte placera in dig i något fack som många gärna vill göra. Jag äter inte hundra procentigt enligt någon av nedanstående:

 • Vegan
 • Vegetarian
 • Lakto-ovo-vegetarian
 • LCHF/Paleo/GI
 • Stenålderskost
 • Tallriksmodellen

…..och allt vad det nu heter.

Jag äter det som är gott, det som känns bra för kropp och knopp. Bra råvaror är viktigt, gärna ekologiskt om det inte kostar skjortan och halva trosan vill säga. Så äter jag 🙂

Äter du efter någon speciell diet eller har du funderat på det? Vore intressant att veta hur ni andra tycker och tänker kring kost, alla dieters varande och icke varande, köttkonsumtionen osv. Har ni några fina veggo-tips till mig så tar jag tacksamt emot dem! Så kul med nytt!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

 1. Hejsan! Kul att ni även tipsar om vegan rätter ? Jag håller på att bli vegan och är i en övergångs period. Jag äter minst 1 mål per dag som är veganskt. Nya smaker och rätter. Sojabönor är en ny förälskelse. Lite krispiga och supergott att blanda i maten för att få lite olika konsistenser i maten ??

  1. Hej Susanne! Va kul att läsa att du uppskattar mina tips på vegansk kost 🙂 Jag äter själv enbart vegansk kost sedan 10:e Januari i år så det blir en hel del recept och tips här, håll utkik vettja 😉

   Underbart att höra att du vill gå över helt till vegansk kost! Jag blir så glad! Du bidrar då till en grönare planet, värnar om våra djur och om dig själv och din kropp, kärllek! Önskar dig all lycka, bara att hojta till här om du har några frågor så ska jag svara på dem så gott jag bara kan. Välkommen till ett grönare och skönare liv Susanne 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.