Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Ahimsa- när och hur yttrar sig det för dig?

I samarbete med lekmer.se

Jag är ny här på yogaworld men har bloggat ett bra tag och ni som följt mig vet men ni som nyligen hittat hit vet kanske inte. Jag lever sedan 2 1/2 år tillbaka som vegan. Det innebär att jag inte konsumerar animalier, på något sätt. Varken äter, har det i hudprodukter, kläder, i hemmet och så vidare. För mig är det- ahimsa. Att inte skada en levande varelse.

Det finns många sätt att ”tillämpa” ahimsa. Att leva veganskt är ett sätt. Att leva med eftertanke och kärlek till djur och natur tycker jag själv borde vara en självklarhet för oss alla. Det kan vara svårt att veta vart man ska börja?

Vi har valt att även uppfostra vår son utefter veganska värderingar, ahimsa om så vill. Vi ger vår son vegansk mat och köper heller inga kläder eller prylar som kommer från djur till honom. Vi lär honom om vår planet (han är bara ett år än så länge) hur viktigt det är att ta tillvara de resurser vi har.

Jag är absolut ingen expert på hållbarhet men vi gör det vi kan och de punkterna kommer jag att ta upp i ett annat inlägg. Jag vill dela med mig av enkla tips för ett hållbart leverne och jag är supertacksam om ni med vill dela med er utav era tips. Tillsammans kan vi lära och tipsa varandra och på så sätt komma närmre ett bättre sätt att leva för djur och natur 🙂

Här har vi lilleplutten i sina superfina shorts från Lekmer.se förresten☺💜 Shortsen har en resår med hål i där du kan dra åt och fästa med en knapp som sitter där. På så sätt kan han ha shortsen länge 😉 De är för stora i midjan nu men med den “braiga” resår-och-knapp-lösningen så sitter de perfekt!

Det är otroligt viktigt för mig och det är verkligen något jag brinner för- att jobba för att informera människor omkring mig att vi verkligen inte behöver äta eller klä oss i djur för att överleva.

Till detta hör då även att jag aldrig skulle ta Elmo till någon djurpark. Att se dessa stackars djur bakom galler och i bur är för mig groteskt och väldigt förlegat. Det är 2018 och idag VET vi eller borde åtminstone veta att ingen vill leva i fångenskap!!!

Ja, en massa utropstecken blir det för jag blir väldigt upprörd över sånt här. Sedan vet jag att många trots allt inte tänker på att djuren på zoo faktiskt lever i fångenskap. Djur som egentligen ska leva fritt i skog, djungel, hav eller berg.

Djur har känslor precis som vi, det är djur precis som vi. De har familjer precis som vi. De älskar, leker, bråkar och kan sörja, precis som vi.

Nu i sommartider flödar det bilder på familjer som åker till djurparker eller stora akvarier för att se på djuren. ”Men barnen tycker det är så kul” är det många som säger. Ja, visst är det så! Klart barnen tycker det är spännande med gulliga och häftiga djur, MEN om du berättar för barnet att djuren egentligen är satta i bur emot sin vilja, fråntagna sin familj och sitt hem så blir majoriteten utav barnen otroligt ledsna och vill inte alls gå på zoo.

Så, på grund utav att barnen inte har varken kunskap eller insikt i hur djuren verkligen har det så, ja- såklart det är kul med djur!

Jag vill och önskar utav hela mitt hjärta att du nu kanske kan föra dessa tankar vidare och strunta i att ta med barnen/barnbarnen/syskonbarnen osv till djurparker. Istället kan jag varmt tipsa er om att bara gå utanför dörren.

Jag och Elmo är ute varje dag och det kryllar utav djur att se på. Igår såg vi en gullig ankfamilj, massa fåglar, insekter och annat spännande. Elmo var hur glad som helst och nyfiken <3

Vill man se exotiska djur så finns det superfina böcker att köpa eller låna på biblioteket. Det finns en uppsjö utav magiska naturfilmer du kan visa. Jag lovar, det kommer att kännas gott i själen och du bidrar till att minska djurens lidande.

Så bojkotta ALLA cirkusar, zoo och stora aquarium! Se djur i deras riktiga natur istället ❤

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.