Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagTräningYoga/Meditation

Veckans ”må-bra-tips”

Att vara “härvarande”.

En lärare jag hade när jag pluggade Projektledning, Event och Ledarskap sa något väldigt bra: “Närvarande- var härvarande istället. Var här och nu, inte nära– var här! ”

Inte exakt dom orden men andemeningen är densamma och det tänker jag på ofta. Jag är en person som tänker, funderar och filosoferar väldigt mycket. Jag märker när jag är ute och promenerar och lyssnar på en podd till exempel- då kommer jag av mig såååå många gånger för att mina tankar flyger iväg.

Nu, de senaste veckorna har jag promenerat utan att lyssna på varken podd eller musik- det är verkligen avslappnande! Jag är mer här och nu.

Det vill jag uppmana er till ikväll: Ta en paus, gå ut och promenera en stund, ta en kaffe/fika eller ät din lunch utomhus. Bara gå ut i den friska luften- jag lovar det gör dig bara gott! Ingen musik, ingen podd i öronen utan bara du och världen.

Det är vinter och kallt jag vet, men har du klätt på dig ordentligt så kan du ta en promenad på 10-15 minuter i alla fall.

När jag jobbade så tog jag regelbundet promenader på mina luncher/ raster om ni minns. Det var bland den bästa rutinen jag unnat mig själv på jobbet. Visst kunde det ta emot ibland men när man väl kom in igen sen så var jag så mycket piggare och hade som ett lugn inom mig- det var väldigt värdefullt kan jag lova. Då lyssnade jag på härlig musik och det passade mig då men nu vill jag inte ha de där hörlurarna i öronen jämt.

Jag vill dock poängtera att det såklart kan vara avslappnande med musik och podd/ljudbok med såklart. Jag menar bara på att det kan vara riktigt nice att emellanåt inte lyssna på något annat än det naturliga ljudet som finns runtom dig ❤️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.