Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagTräningYoga/Meditation

Veckans ”må-bra-tips”

Att vara “härvarande”.

En lärare jag hade när jag pluggade Projektledning, Event och Ledarskap sa något väldigt bra: “Närvarande- var härvarande istället. Var här och nu, inte nära– var här! ”

Inte exakt dom orden men andemeningen är densamma och det tänker jag på ofta. Jag är en person som tänker, funderar och filosoferar väldigt mycket. Jag märker när jag är ute och promenerar och lyssnar på en podd till exempel- då kommer jag av mig såååå många gånger för att mina tankar flyger iväg.

Nu, de senaste veckorna har jag promenerat utan att lyssna på varken podd eller musik- det är verkligen avslappnande! Jag är mer här och nu.

Det vill jag uppmana er till ikväll: Ta en paus, gå ut och promenera en stund, ta en kaffe/fika eller ät din lunch utomhus. Bara gå ut i den friska luften- jag lovar det gör dig bara gott! Ingen musik, ingen podd i öronen utan bara du och världen.

Det är vinter och kallt jag vet, men har du klätt på dig ordentligt så kan du ta en promenad på 10-15 minuter i alla fall.

När jag jobbade så tog jag regelbundet promenader på mina luncher/ raster om ni minns. Det var bland den bästa rutinen jag unnat mig själv på jobbet. Visst kunde det ta emot ibland men när man väl kom in igen sen så var jag så mycket piggare och hade som ett lugn inom mig- det var väldigt värdefullt kan jag lova. Då lyssnade jag på härlig musik och det passade mig då men nu vill jag inte ha de där hörlurarna i öronen jämt.

Jag vill dock poängtera att det såklart kan vara avslappnande med musik och podd/ljudbok med såklart. Jag menar bara på att det kan vara riktigt nice att emellanåt inte lyssna på något annat än det naturliga ljudet som finns runtom dig ❤️

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.