Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKläder/Outfits

“Förälder-positivism”!

Det pratas ju en hel del just nu om kroppspositivism, att du ska älska din kropp som den är, inte sträva efter vad omvärlden vill att vi ska tycka är “vackert,snyggt eller sexigt” och så vidare.

Jag köper det! Jag köper att det är en vidrig hets om att vi alla ska försöka ställa oss i kö för att stöpa oss själva i samma form. No bueno!

Men en annan sak då, en sak som är ny för mig då jag är nybliven mamma är: “föräldrar-hetsen“. Vad är det nu då? Jo, det är minst lika vidrigt som kroppshetsen för det handlar om att även där försöka var som alla andra. Eller det som porträtteras på sociala medier. Nu kan jag endast utgå från (mitt) mammors perspektiv då jag själv är mamma och kommer endast kan prata utefter det.

Alla suuuuperduktiga, snygga, aktiva och ambitiösa mammor därute som har både ett och flera barn men som ändå kan stå uppklädd till tänderna, med en fantastisk make up och hår fixat som om de vore modefotografering! Snygga och bra som fan ju eller hur?! Kan balansera tre barn på ena armen i en galaklänning och höga klackar, samtidigt som maten också är lagad och huset ser ut som en bild tagen ur en tidning.

Är det verkligen så de lever? Jag själv vet att jag är superglad om jag hinner tvätta håret en gång i veckan och då har jag bara ett barn, inte två eller tre.

Kan de vara så att även där, i föräldrarollen finns det en hets kring att vi ska vara så jävla “bra” på alla plan. Vi ska se ut på ett visst sätt, bete oss på ett. Vi ska även ha köpt den allra, allra senaste barnvagnen, leksakerna, kläderna, gå på mest aktiviteter och så vidare…suck!

Jag menar, härhemma ser det ut som skit! Det blir snabbt stökigt och skitigt och jag orkar verkligen inte städa varje dag! Jag umgås hellre med mitt barn. Jag orkar inte vara uppklädd varje dag (inte ens en dag i veckan haha) men min kille älskar mig ändå. Jag är så trött emellanåt att jag vissa dagar inte ens orkar gå utanför dörren.

När jag får till en jäkligt snygg bild på mig själv så har jag tagit X antal bilder för att få just EN ynka bra bild, haha! Jag blir skrattig utav bara tanken egentligen men även lite sorgsen för va fan håller vi på med egentligen? Allt för sociala medier eller hur?!

Jag är som sagt inte bättre själv, jag postar och postar men just nu vill jag ge er lite utav verkligheten. Min verklighet i alla fall som inte bara är goda smoothies, sköna yogapass, naturpromenader och glada miner 😉 Det är mest stök, kladd, grusiga trööööötta ögon, prat om “hur mycket har han bajsat idag” och sådant intressant. MEN, det är en massa kärlek och skratt också och det är det som är det viktigaste! Vår kärlek är så mycket viktigare än vad folk ska tro, tycka och tänka.

Men här på bilden är vi rätt söta va! Haha! Elmo fick tag på skeden och tja, både barnet, jag och tröjan fick tvättas!

Kommer posta allt sånt här under hastagen #realmomlife Mina tankar, bilder ur vardagen som inte kommer att vara smickrande, vackra eller inspirerande haha!

Happy Friday!

Och såhär såg det ut efteråt…som ett slagfält och det kommer det att göra ett tag till för jag orkar inte plocka undan just nu. Elmo sover och jag ska äta och ta en powernap hoppas jag!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

8 kommentarer

 1. Tack för klokt inlägg. Söta du! Kallar du det där slagfält? Då ska du se hur det ser ut hemma hos oss med en 8 mån och en på 2år (som gärna går runt och äter istället för att sitta på stolen) verkligheten är kanske inte alltid som den vi visar eller tänker att den aka vara, men den är ändå härlig även om den inte är så glamorös. Livet som småbarnsföräldrar är rätt tufft ibland och inte alltid en dans på rosor.

  1. Hahaha,det kanske såg “bättre” ut på bilden än vad verkligheten var! Kladdigt och härligt, och till saken hör ju också att vi inte plockande unna efter oss förrän det var dag för nästa måltid hahaha!

   Det var så skönt att få skriva det här inlägget för jag känner en sådan skön värme från andra föräldrar, precis som du och som Anna ovan som skriver till mig eller kommenterar på instagram osv. För mig är det viktigt att “spränga illusionen” om det perfekta hemmet, kroppen, extrapysslet du hinner med, utseende, träning, matlagning osv. Lika viktigt som kroppshetsen som också är en otrolig press och stress för många.

   Det är verkligen inte en dans på rosor och det vet vi alla ju, egentligen.

   Tack Maria för viktiga tankar 🙂 Kram på dig!

 2. Tack för klokt inlägg. Söta du! Kallar du det där slagfält? Då ska du se hur det ser ut hemma hos oss med en 8 mån och en på 2år (som gärna går runt och äter istället för att sitta på stolen) verkligheten är kanske inte alltid som den vi visar eller tänker att den aka vara, men den är ändå härlig även om den inte är så glamorös. Livet som småbarnsföräldrar är rätt tufft ibland och inte alltid en dans på rosor.

  1. Hahaha,det kanske såg “bättre” ut på bilden än vad verkligheten var! Kladdigt och härligt, och till saken hör ju också att vi inte plockande unna efter oss förrän det var dag för nästa måltid hahaha!

   Det var så skönt att få skriva det här inlägget för jag känner en sådan skön värme från andra föräldrar, precis som du och som Anna ovan som skriver till mig eller kommenterar på instagram osv. För mig är det viktigt att “spränga illusionen” om det perfekta hemmet, kroppen, extrapysslet du hinner med, utseende, träning, matlagning osv. Lika viktigt som kroppshetsen som också är en otrolig press och stress för många.

   Det är verkligen inte en dans på rosor och det vet vi alla ju, egentligen.

   Tack Maria för viktiga tankar 🙂 Kram på dig!

 3. Tänkvärt, jag håller helt med dig. När jag fick min dotter för 4 år sedan fanns det mycket tid att göra saker, jag pluggade extra, vi reste mycket och jag hann träna ganska bra. Allt detta för att hon SOV mycket. Nu med min son som föddes i juni så hinner jag absolut ingenting . Han sover katastrof, och jag är konstant trött som dessutom har två barn och numera ett hus att ta hand om. Precis som du glad om jag hinner tvätta håret ibland.

  Mitt trick är att helt enkelt inte följa dessa perfekta människor på insta. Och ser du perfekta bilder – tänk på att det bara är en liten del av verkligheten. Jag är hellre riktig – utan filter och stolt över mitt liv, än med en perfekt fasad. Det är bara trams. För vems skull visar man upp sig?

  Alla har olika intressen som vi fokuserar på på vår dyrbara egentid. Du yogar, vissa pysslar och andra inreder eller bakar. Ingen kan göra allt. Jag skrev själv ett inlägg om detta i min gamla bebisblogg http://minbebis.com/blogg/pilotfrun/krav-eller-inspiration/

  Kan tipsa om min favorit på insagram ”heltenkeltfi”
  Så himla sund!

  Kram på dig och hopps du kan njuta lite av kaoset hemma också, det är en kort tid i livet och hellre vara närvarande mamma än att ha ett prefekt hem 🙂
  Anna

  1. Åh gu så skönt att höra! Ja, eller skönt- du förstår vad jag menar 🙂

   Jag vet fler som haft en supersmidig spädbarnstid där de kunde plugga, träna, och göra en massa olika saker. Riktigt avis blir jag då hahaha! Men vad ska en göra- det är vad det är. Elmo sover inte så mycket på dagarna och väldigt varierande om nätterna.

   Hahaha, ja att tvätta håret och ta en lite längre dusch är som att få åka på spa!

   Ja, där har du helt rätt. Jag följer faktiskt inte sådana konton- det har jag sett till att sålla bort för jag vet vilken negativ inverkan det kan ha på en de tröttaste dagarna. Istället för att bli pepp och kanske inspirerad blir det för mig tvärtom MEN jag vet vad jag vad jag blir inspirerad av nu för tiden och det är endast sådan konton jag följer. Det skiljer sig lite från förr haha!

   Vilken skön läsning när jag kikade in på din gamla blogg! Det kunde vart jag som skrivit det! Precis så känner jag! Tack för att du delade med dig, verkligen tack!

   Ska definitivt kolla upp det kontot, tack för tipset 🙂

   Kram på dig Anna och tack snälla du för ditt inlägg,tankar och att du delade med dig. Det gjorde mig verkligen superglad och varm i hjärtat!

 4. Tänkvärt, jag håller helt med dig. När jag fick min dotter för 4 år sedan fanns det mycket tid att göra saker, jag pluggade extra, vi reste mycket och jag hann träna ganska bra. Allt detta för att hon SOV mycket. Nu med min son som föddes i juni så hinner jag absolut ingenting . Han sover katastrof, och jag är konstant trött som dessutom har två barn och numera ett hus att ta hand om. Precis som du glad om jag hinner tvätta håret ibland.

  Mitt trick är att helt enkelt inte följa dessa perfekta människor på insta. Och ser du perfekta bilder – tänk på att det bara är en liten del av verkligheten. Jag är hellre riktig – utan filter och stolt över mitt liv, än med en perfekt fasad. Det är bara trams. För vems skull visar man upp sig?

  Alla har olika intressen som vi fokuserar på på vår dyrbara egentid. Du yogar, vissa pysslar och andra inreder eller bakar. Ingen kan göra allt. Jag skrev själv ett inlägg om detta i min gamla bebisblogg http://minbebis.com/blogg/pilotfrun/krav-eller-inspiration/

  Kan tipsa om min favorit på insagram ”heltenkeltfi”
  Så himla sund!

  Kram på dig och hopps du kan njuta lite av kaoset hemma också, det är en kort tid i livet och hellre vara närvarande mamma än att ha ett prefekt hem 🙂
  Anna

  1. Åh gu så skönt att höra! Ja, eller skönt- du förstår vad jag menar 🙂

   Jag vet fler som haft en supersmidig spädbarnstid där de kunde plugga, träna, och göra en massa olika saker. Riktigt avis blir jag då hahaha! Men vad ska en göra- det är vad det är. Elmo sover inte så mycket på dagarna och väldigt varierande om nätterna.

   Hahaha, ja att tvätta håret och ta en lite längre dusch är som att få åka på spa!

   Ja, där har du helt rätt. Jag följer faktiskt inte sådana konton- det har jag sett till att sålla bort för jag vet vilken negativ inverkan det kan ha på en de tröttaste dagarna. Istället för att bli pepp och kanske inspirerad blir det för mig tvärtom MEN jag vet vad jag vad jag blir inspirerad av nu för tiden och det är endast sådan konton jag följer. Det skiljer sig lite från förr haha!

   Vilken skön läsning när jag kikade in på din gamla blogg! Det kunde vart jag som skrivit det! Precis så känner jag! Tack för att du delade med dig, verkligen tack!

   Ska definitivt kolla upp det kontot, tack för tipset 🙂

   Kram på dig Anna och tack snälla du för ditt inlägg,tankar och att du delade med dig. Det gjorde mig verkligen superglad och varm i hjärtat!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.