Panerad zucchini, recept!
Vi fick två BAOUTA (stavning?!) -zucchinin från Inger & Arne som de odlar själva, Love! Idag testade jag att panera steka dem. Eftersom jag ska uteslut vete så fick jag klura ut en annan variant utav panering. Blev så himla gott!
Här kommer receptet:
Glutenfri panerad zucchini med ugnsrostad sötpotatis, vanlig potatis och morötter. Kall sås med rosmarin och vitlök.
Recept:
- Zucchini skuren i medeltjocka skivor
- Panering: ca 1 dl glutenfri havregryn, ca 3 msk pumpakärnor och ca 3 msk oskalade sesamfrön
- Olivolja+rapsolja
Gör såhär:
Häll ner planeringsingredienserna i en mixer tills det blivit ett "mjöl".
Blanda lika dela olja i en skål. Pensla zucchiniskivorna med oljan och vänd ner i paneringen. Stek på medelhög värme, tills de fått lite färg. Krydda med vitlökspulver, lökpulver och salt (eller efter tycke och smak)
Kall sås:
- Ca 2 1/2 dl Ifraiche
- En vitlöksklyfta
- Salt
- Rosmarin
Gör såhär:
Häll ner ifraiche i en skål, pressa ner vitlöken och blanda runt. Ha ner önskad mängd kryddor, smaka av hela tiden.
Ugnsrostade rotfrukter:
Sätt ugnen på 220 grader. Skär potatis och morötter i klyftor, ringla över olivolja. Krydda med lökpulver, vitlökspulver, lite grillkrydda, chilipulver, flingsalt och rosmarin (jag älskar rosmarin som ni kanske märker!)
In i ugnen i ca 20-30 min. Se till att röra om/vända runt rotfrukterna efter halva tiden.
Så jäkla gott blev det! Zucchinin smakar ju inte svinmycket även om du kryddar, men med den kalla såsen och rotfrukterna till så blev det jäkligt gott! Tänk på att värma upp zucchini i micron igen inte är någon höjdare då den gärna blir mosig och tråkig tyvärr. Ät helst upp medan de är nylagat 😉 Jag micrar dock men är inte så kräsen, hehe!