Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & ReceptTräning

Projekt: Skala av gravidkilona!

Yupp! Det är dags att ta tag i vardagen, få in lite rörelse, bra mat och hitta balans. Jag har inte “ballat” ur på något sätt under min graviditet men jag gick upp 14 kg totalt (inkl. bebis, vätska, moderkaka osv) Så! Det finns en hel del att skala av med andra ord, har redan gått ber en del meeeen lång väg kvar. Jag har ju tidigare lovat att skriva upp hur jag tänkt göra detta genom att skriva ned vad jag äter och vad jag utför för typ utav träning. Det kommer jag att göra. Varje vecka kommer det en ny plan, eller rättare sagt en uppdaterad version då vecka för vecka blir man starkare och mer uthållig. Det är bara 10 dagar sen jag födde barn så min kropp behöver mjuuuukstart och det kommer jag att ge den. 

Idag är det tisdag och jag var ute på min första powerwalk på en underbar timme! En timme i regnet, älskar! 


Träningsplan- mjukstart: jag kommer denna vecka att se till att antingen gå en promenad på 60-90 min eller köra ett lättare träningpass härhemma på 30-40 min. Nästa vecka kommer ett annat upplägg- watch out 😉 

Maten: Det blir mat utefter Elmo såklart, då  livet nu kretsar kring vårt lilla hjärta☺️? Jag äter när det finns tillfälle och ser då till att äta från bra råvaror så som:

 • Råris
 • Potatis
 • Rotfrukter
 • Quorn/tofu
 • Grönsaker 
 • Nötter/frön ( naturella) 
 • Havregrynsgröt
 • Frukt/bär
 • Bönor/linser
 • Bönpasta
 • Surdegs/fullkornsknäcke/finncrisp
 • Hemmagjort fröbröd/proteinbröd
 • Havregurt
 • Granola (sockerfri)
 • Kokos
 • Olivolja/rapsolja 
 • Nöt/sojadryck
 • Hemmagjorda bars
 • Hemmagjorda smoothies/juicer

Och så vidare! Jag kommer för enkelhetens skull även ha “färdigmat” i frysen, dvs tex bönbiffar, sojabullar mm för att det ska vara så smidigt som möjligt. Det är super att ta till när när orken eller tiden inte finns till. Socker och skräp får vänta till helgen. Det kommer att vara bra mat men INTE dietmat, bara så ni vet. Sooooom sagt handlar det här om balans och komma tillbaka till den kropp jag hade tidigare och den maten jag åt. 

Jag kommer givetvis att lyssna på kroppen och inte vara en idiot. Jag känner min kropp väl och kommer inte att blunda för eventuella varningssignaler. Det viktiga är inte att köra slut på mig själv, nope! Det viktiga är att röra på mig, komma ut, känna att kroppen får jobba lite samt att få lite egna rutiner igen. Jag gör det här för min egen skull, inte för att få ryggdunkar, “likes” eller nåt annat tjafs! Det är för Me and for me only- samt för att visa er att det går ?

De här rutinerna kommer såklart att brytas, ändras och modelleras om utefter Elmo, sömnbrist, ork osv,  så är det helt enkelt. Mitt barn kommer alltid att gå före mig, så är det. MEN jag vill visa er att för den sakens skull behöver jag inte släppa allt och bara låsa in mig, deppa ihop och trycka i mig en massa skit. Det är “bara” att hitta andra luckor. Blir det 15 min träning en dag- SVINBRA! Då gör jag det bästa utav de 15 minutrarna 🙂 Blev det dålig mat en dag- fine, då ser man till att ära bra resten av dagen. 

Ett liv med barn är inte som att leva utan. Det sker förändringar men de förändringarna gör jag så gärna för vår älskade unge ? Jag anpassar mig helt enkelt. 

Det ska vara som jag skrev förut, en hälsosam viktnedgång där jag kan visa er att det går. Det går utan att hetsa, späka sig eller träna stenhårt varje dag och väga sin mat. Det kanske funkar för vissa. Det funkar svinbra för mig under diet när jag ska tävla med det är inget sätt jag vill leva på eller lära ut till er läsare, vänner och bekanta. Varför då? För det är inte hållbart helt enkelt. Balans tjatar jag om och det är precis det de handlar om.

Lite bilder kommer nästa vecka på hur jag ser ut nu och från dag 3 efter förlossning samt viktstatus.

Det här blir kuuuuul! Nu kör vi! 

Dagens träning: 60 min powerwalk

 • Frukost: Osötad granola med 1 hackat äpple. 1 msk nyponskalpulver+ 1 msk baobabpulver. En liten näve hasselnötter. Mandelmjölk till det. Kaffe med sojamjölk. 
 • Lunch: Klyftpotatis med stekt sparris och blandsallad med soltorkade tomater, romansallad, majs, broccoli. 1 msk olivolja+ vitvinsvinäger+ salladskrydda
 • Mellis: 5 dadlar + 1 msk jordnötssmör. Kaffe med sojamjölk. 
 • Middag: samma som lunch fast med råris istället för potatis. 
 • Kvällis: återstår att se! 

Lunchen: 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

2 kommentarer

 1. Kan du inte lägga ut före / user / efter- bilder med? 😀 häftigt att se hur kroppen förändras!

  1. Absolut Anna! I gårdagens inlägg kom de bilderna 🙂 Ja, visst är det häftigt att se hur kroppen fungerar! Makalöst vad den kan göra egentligen, jag förundras varje dag över vad den är kapabel till.

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.