Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Ingefärsshot, recept!

Den här envisa förkylningen börjar gå mig på nerverna nu! Har sovit så dåligt inatt att jag blir galen! Men nu såhär på kvällen känner jag mig i alla fall piggare. Inte lika ont i bihålorna, huvudet eller halsen. Hostar, är supersnorig och Tore i halsen nu “bara”. 

Har gjort en SUUUUPERNYTTIG “ingefärsshot” som jag dricker under dagen. Väldigt bra och den kommer jag att fortsätta göra och ha hemma. Att dricka 1-2 sådana glas om dagen är ju FAB för kroppen. 

Recept: du behöver 

  • 1 liter vatten 
  • Ca 2 tsk riven, färsk ingefära (smaka av för det kan bli för starkt med för mkt ingefära i) 
  • Saften från 1 citron 
  • Saften från 1-2 lime 
  • Saften från 1 apelsin 
  • Ca 1/2 dl agavesirap

Gör såhär:

Koka upp vattnet med ingefäran, ta av från spisen och tillsätt resterande ingredienser. Låt svalna, häll upp på flaska och förvara inne i kylen. 

Mitt kvällsmellis: två proteinbrödsskivor med hummus och röd paprika på. En hel mango. Gurkbitar. Till det ett glas med ingefärsshot och en kopp te gjord på anis. Så gott och så nyttigt! 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.