Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Ingefärsshot, recept!

Den här envisa förkylningen börjar gå mig på nerverna nu! Har sovit så dåligt inatt att jag blir galen! Men nu såhär på kvällen känner jag mig i alla fall piggare. Inte lika ont i bihålorna, huvudet eller halsen. Hostar, är supersnorig och Tore i halsen nu “bara”. 

Har gjort en SUUUUPERNYTTIG “ingefärsshot” som jag dricker under dagen. Väldigt bra och den kommer jag att fortsätta göra och ha hemma. Att dricka 1-2 sådana glas om dagen är ju FAB för kroppen. 

Recept: du behöver 

  • 1 liter vatten 
  • Ca 2 tsk riven, färsk ingefära (smaka av för det kan bli för starkt med för mkt ingefära i) 
  • Saften från 1 citron 
  • Saften från 1-2 lime 
  • Saften från 1 apelsin 
  • Ca 1/2 dl agavesirap

Gör såhär:

Koka upp vattnet med ingefäran, ta av från spisen och tillsätt resterande ingredienser. Låt svalna, häll upp på flaska och förvara inne i kylen. 

Mitt kvällsmellis: två proteinbrödsskivor med hummus och röd paprika på. En hel mango. Gurkbitar. Till det ett glas med ingefärsshot och en kopp te gjord på anis. Så gott och så nyttigt! 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.