Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Trött korvsöndag

Alltså sedan ca en månad tillbaka så har Elmo börjar vakna 4-5 ggr/natt istället för 1-2 ggr som innan. Dock är det “bara” mat han vill ha och somnar direkt efter men jag är så sjuuuukt trött av att vakna så många gånger per natt. Visst, jag vet att det är supervanligt att bebbar vaknar många gånger på nätterna men jag är van vid 1-2 ggr/ natt, så att nu ställa om är riktigt jobbigt.

Det här är ju för att Elmo är i rejäl tillväxtfas och kräver mer mat. Vi har börjat ge honom “smakportioner”, dvs lite vanlig mat för att börja vänja honom. Men det är fortfarande bröstmjölk som är basmaten och det han ska äta mest utav. I alla fall så som vi lagt vår “plan”.

Nåja, det här vänjer man sig också vid såklart men jag är som sagt trööööööött!

För min egen del gällande mat så har jag ätit sjukt mycket skräp senaste tiden och då inte bara på helgen som det brukar vara. Förmodligen för att jag är så jäkla trött. Det är helt ok och jag har ingen ångest över det, men idag får vara sista dagen faktiskt för man blir ju inte mer pigg utav en massa skräpmat direkt!

Jag älskar verkligen det här- korv med bröd. Alltså muuuuums! De har det blivit både en och två dagar utav- även burgare, kakor och glass. Herre vad jag behöver äta bra mat nu känner jag haha!

4 kommentarer

 1. Hej, jag är ingen mamma så har ingen aning, men kan man inte mjölka med mjölkpump i en flaska som man har i kylskåpet på natten och så kan killen mata varannan natt t.ex. kan det va en idè?

  1. Hej Agata!

   Jo, absolut- jag har pumpat ut och har frysen full med bröstmjölk men en får inte ta fram och ha i kylen. Mjölken håller inte så länge så efter att den tinats så ska den drickas inom max tre timmar och det är ju svårt att tajma det på nätterna. Plus att vi inte vet om han vaknar 1, 3, eller 5 gånger på en natt så att amma har helt klart vart enklast 🙂

   NU är det dock annat-nu har han sina tider han vaknar på natten, det är 3 gånger så nu är det rutin 🙂

   Va gullig du är som kommer med tips även då du inte har barn, det var väldigt omtänksamt av dig! Tack snälla!

 2. Hej, jag är ingen mamma så har ingen aning, men kan man inte mjölka med mjölkpump i en flaska som man har i kylskåpet på natten och så kan killen mata varannan natt t.ex. kan det va en idè?

  1. Hej Agata!

   Jo, absolut- jag har pumpat ut och har frysen full med bröstmjölk men en får inte ta fram och ha i kylen. Mjölken håller inte så länge så efter att den tinats så ska den drickas inom max tre timmar och det är ju svårt att tajma det på nätterna. Plus att vi inte vet om han vaknar 1, 3, eller 5 gånger på en natt så att amma har helt klart vart enklast 🙂

   NU är det dock annat-nu har han sina tider han vaknar på natten, det är 3 gånger så nu är det rutin 🙂

   Va gullig du är som kommer med tips även då du inte har barn, det var väldigt omtänksamt av dig! Tack snälla!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.