20 anledningar attt äta granatäpple
Granatäpplet har många härliga egenskaper och är en favorit härhemma!! Nu börjar säsongen för dem igen och ingen är lyckligare än jag- slurp!
Anledningar att äta granatäpple:
1. Innehåller vitamin A, B1, B2, B3 och B6, E, beta-karoten, folat, fosfor, kalium, kalcium, järn, magnesium, natrium, zink, omega-6.
2. Rik på antioxidanter, ellaginsyra och flavonoider. Flavonoider är kraftfulla polyfenoler som också bland annat finns i rött vin, grönt te, kakao, superbär exempelvis acai mm.
3. Stärker immunförsvaret (perfekt nu inför förkylningstider)
4. Studier visar att granatäpple verkar hämmande mot vissa cancerceller, bland annat bröstcancer och prostatacancer.
5. Stärker cellförnyelse.
6. Minskar risk för hjärt- och kärlsjukdomar.
7. Balanserar blodsockret.
8. Minskar sötsug.
9. Stärker leder.
10. Minskar risk för åderförkalkning.
11. Minskar risk för blodpropp.
12. Verkar inflammationshämmande.
13. Motverkar benskörhet.
14. Verkar anti-aging för hy då den ökar cellförnyelse.
15. Bekämpar cancerframkallande fria radikaler som bildas när vi rör oss i förorende storstäder, stressar eller solar för mycket.
16. Motverkar bildning av den farliga blodkolestrolen.
17. Antioxidanten ellaginsyra har visat sig bekämpa förkylningsceller innan de hinner utvecklas.
18. Stärker muskler och nerver
19. Verkar bakteriedödande nan de hinner utvecklas.
20. Studier visar att också motverkar candida albicans (jästsvamp)
Idag har jag granatäppelkärnor i min gröt tillsammans med pumpa-solros-och Chiafrön. Lord så gott!