Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

Vad yoga kan väcka i dig…

Under utbildningsdagarna går mitt huvud i ett. Tankar och funderingar avlöser varandra om vartannat och det älskar jag!

Det är fantastiskt att få chansen att kära känna dessa nya människor som jag går utbildningen med. Den här tiden vi har tillsammans, yogan vi gör tillsammans och de upplevelser, känslor vi delar är så mäktigt!

Det är verkligen något visst med yoga. Den berör, rör runt och öppnar upp. Den kan skapa lite kaos samtidigt som den kan balansera och lunga ner. Den kan ge energi, stärka upp, bjuda till skratt, glädje och kärlek.

Aaah, så mycket att hämta, så mycket att uppleva. Det är så häftigt och det är en stor anledning till min kärlek för yoga.

Tänk att asanas (positioner) kan ge dig så många olika upplevelser?! Så mycket känslor?! Oavsett om det är motiga och jobbiga känslor så är det (tänker jag) att det är saker vi behöver gå igenom eller ta tag i.

Magnifikt helt enkelt! Magnifikt i sin otroliga enkelhet.

Ja, det var lite tankar bara.

Sista dagen är imorgon för den här månaden. Ser fram emot att få vara helt frisk nästa gång. Att vara med den här helgen är såklart otroligt roligt men jag har verkligen behövt anstränga mig så galet hårt för jag har så ont på höger sida i bihålan och huvudvärken är ständigt närvarande. Jag sover väldigt, väldig dåligt om nätterna också så jag känner mig som ett vrak men samlar alla krafter att orka vara med de här dagarna när jag egentligen bara vill vara hemma och sova.

Jag yogar såklart inte utan sitter bredvid. Lär mig sjukt mycket utav det med! Meditera gör jag och gör vissa positioner som är lugna och inte påverkar negativt.

Men usch ändå. Jag är så trött på det här nu. Trött på att ha konstant ont, trött på att vara trött. Jag gnäller jag vet, sorry men det är riktigt tufft nu faktiskt och jag bara önskar att jag får bli frisk snart.

Sista dagen imorrn, det känns skönt att jag ändå orkat med.

2 kommentarer

 1. Hej! Jag har precis börjat så smått med Viryayoga, min syster lär ut den formen, och jag som har gått igenom diverse svårigheter tar det lugnt och börjar med en solhälsning om dagen. Några dagar senare så känner jag mig stel överallt, ont i nacke och huvud och känner en feberkänsla som ökar framåt kvällen. Så jag kan skriva under på att det öppnar upp saker, vet inte riktigt vad ännu men att det händer saker är jag med på.

  Lycka till med tillfrisknandet och din utbildning // Jenny

  1. Hej Jenny och tack för att du delar med dig <3
   Stelhet och lättare smärta kan uppkomma för att en är lite ovan- som med all typ utav rörelser men kan givetvis även vara som du beskriver, kanske psykosomatiskt. Dvs att det vi upplevt kan komma att ge sig i uttryck fysiskt så som du beskriver. När en släpper på spänningar kan huvudvärk uppkomma och kanske feber. Tänk som efter massage, då kan en känna sig sjuk efteråt nästan?! Utrensning kan det även kallas för oavsett om den är själslig och/eller fysisk 🙂

   Jag hoppas att du slipper feberkänslan framöver och att det lättar lite för dig 🙂

   Tack snälla du! Det är så spännande och jag ser fram emot kommande utbildningsdagar!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.