Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

Andningsteknik för att finna balans, tekniktips!

En teknik jag använt mig utav förut och gillar väldigt mycket är “Nadi-Sodhana”. Det är en andningsteknik jag lärde mig för flera år sedan på ett yogapass. Jag upplevde med en gång att jag kom ner i varv, blev fokuserad och lugn. Det är min känsla och upplevelse och det känner jag än idag när jag använder mig utav den andningen.

Vevve tog upp tekniken på utbildningen till min stora glädje. Det är dags att damma av den och lägga in den i min praktik. Jag vet faktiskt inte varför jag slutade med Nadi-Sodhana? Hm…märkligt? Nåja, jag vill i alla fall dela den med er då jag i alla fall upplever den som oerhört effektfull.

Hur gör man?

Du andas genom näsan. Växelvis mellan höger och vänster näsborre. Du tar hjälp utav ena handen för att öppna och stänga näsborrarna varannan gång.

Se exempel på mina lagom, suddiga bilder,höhöhö. OBS! Hand/fingerplaceringen jag har gär på bilderna är den jag gillar mest men om ni googlar så finns det en uppsjö utav sätt att hålla fingrarna på.

1. Placera pekfinger och långfinger mellan ögonbrynen/vid tredje ögat. Låt de andra fingrarna vara upplyfta. Andas djupa lugna andetag utan att anstränga eller forcera ditt andetag. 

2. Efter inandning genom båda näsborrarna stänger till högra näsborre och andas ut genom den vänstra, som bilden nedan. Andas in genom den vänstra näsborren och...

3. forts… stäng med vänstra ringfinger och andas ut genom den högra näsborren som bilden nedan.

Andas in genom den högra och ut genom vänstra. Så fortsätter du att växelvis andas genom höger och vänster näsborre.

Det låter kanske svårare än vad det är men tänk att du andas in genom en näsborre ska du andas ut genom den andra.

Den här kör jag på i ca 5-8 min före min meditation, före/efter yoga eller bara när jag känner att jag vill balansera upp mig lite.

SÅÅÅÅ glad att Vevve tog upp det här igen! Det är verkligen en (för mig i alla fall) superskön andningsteknik.

Lycka till!

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.