Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagOkategoriseradeYoga/Meditation

Få in yogan, plugg, jobb och sätta nya rutiner i livet

Då var första helgen över på  Yogalärarutbildningen.

Hur har det gått?

Det har gått kanon! Det känns så jäkla spännande och jag har njutit utav varje dag kan jag ärligt säga. Även de stunder då jag vart så trött att ögonen gått i kors, haha! Det är mest ovanan att gå upp så tidigt och komma hem så sent. Så värt det, sååååå värt det!

Vad tycker jag om upplägget?

Veronica har en plan och det kändes ganska fort. Planen är där och det är skönt för mig (bla) som har lite kontrollbehov att veta vad som komma skall veckorna framöver. Att hon sedan är oerhört kunnig gör ju inte saken värre. Min upplevelse utav många, väääldigt många yogalärare är att de “kan sin yoga” men inte så mycket utöver den. Med det menar jag att det finns så många som har ont i kroppen och behöver alternativ, de frågar vad det kan vara, de vill ha lite guidning. Det jag ofta hör (som skär i mig) är svar som för mig är tydligt att läraren inte har någon aning om anatomi eller skadelära. Det är inte ett måste att ha den kunskapen såklart MEN då bör du absolut inte ge dina elever råd. Det rådet du kan och bör ge är att de ska söka upp någon som är kunnig inom det området, tex en fysioterapeut.

Veronica däremot har en enorm kunskap om anatomi, biomekanik och det går ju jag igång på som bara den! Det är ju därför jag själv bokat in mig på fler utbildningar under hösten. Jag vill inte “bara” behärska yoga utan jag vill mer därtill.

Jag vill utvecklas till en grym coach, yogalärare och inspiratör och hoppas att jag kommer att kunna ta till mig så mycket lärdom som möjligt framöver.

Det känns så underbart att ha den här glöden, den här passionen att hela tiden vilja lära mig mer. Så tacksam att alla de krokiga vägar jag behövt ta mig igenom, alla jobbiga saker i livet ändå, trots allt har lett mig hit. Här vill jag vara och utvecklas. Vill aldrig sluta utvecklas <3

Idag började jag skriva i min “Yoga journal” vi fick på utbildningen. Där skriver jag bla dagens intention, hur min “Sadhana” (dvs min dagliga praktik) sett ut med mera. Mysigt att skriva ner sina mål, intentioner och planera tycker jag. Välbehövligt att hitta en struktur i livet nu med både barn, utbildningar, tentor, jobb och planer på att starta eget. Det tar sjuuuukt mycket tid och just nu håller jag på att “dutt-jobba” vilket är oerhört ineffektivt.

I ärlighetens namn så har ju mitt liv aldrig sett ut såhär förut heller 🙂 Jag har tålamod med mig själv för jag är väl medveten om att jag har mycket att stå i. Men det är ju saker som jag älskar och det gör de hela lättare.

Nu, dags att meditera, äta, invänta familjen, träna, hem och duscha+ äta+ leka med Elmo, jobb på kväll + yoga.

Namaste <3

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

6 kommentarer

 1. Hej Denice! Jag kommenterade en gång för länge sen och skrev att jag funderade på att gå över till vegansk kost. Du svarade och tipsade om en bok som var bra för en ”nybörjare”. Jag har totalt glömt bort bokens namn, är detta något du kan komma ihåg?
  Kram 🤗

  1. Hejsan Linn!

   Ja, det är en superguide för erfarna som oerfarna vegosar 🙂 Jag fick den i min prenumeration men nu ser jag att du kan läsa den online o du är prenumerant.Klicka på länken eller kopiera och klistra in i :https://www.vegomagasinet.se/vegan-pa-21-dagar-bok/
   Boken heter “Vegan på 21 dagar”. Det är tidningen VEGO som skapat boken så det verkar inte som att det går att “bara” beställa den utan en prenumeration. MEN jag kan verkligen rekommendera att köra en prenumeration. Det finns så många härliga recept och mycket inspiration att få från de VEGO.

   Hoppas du hittar vad du söker och att det är en hjälp på vägen 🙂

   Kram!

    1. Men ååååh Linn vad du gör mig glad <3 Tack snälla rara du för så fina ord! Det är det jag önskar göra, att inspirera 🙂

 2. Tack för de fina orden och TACK för din energi och dina många frågor under helgen – det är ju det som gör utbildningen bra. När ni säger vad ni behöver. Ser fram emot nästa helg 😉

  1. Tack själv Vevve, du har skapat något fantastiskt och jag är så glad över att få ta del utav det!

   Just att kunna ställa så mycket frågor- vilt och brett och få svar! DET, kära Vevve är jag vad jag kallar utbildning, lärdom och kunnande som du sprider till oss andra.

   Jag ser enormt mycket fram emot nästa helg! Vill inte att det ska ta slut haha!

   Kram och tack återigen!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.