Denice Lundevall
Yoga World
OkategoriseradeYoga/Meditation

Gåva från anonym ljusbärare <3

Igår fick jag ett litet paket nerdimpande i brevlådan. Jag blev förvånad för mig veterligen hade jag inte beställt något?

När jag öppnade paketet var det en liten bok ” Enhörningens livsfilosofi- konsten att leva ett underbart liv” som låg i.

Va? Vem är det här ifrån tänkte jag? När jag öppnar boken låg en handskriven lapp i. Blev redan där helt varm i hjärtat att någon skrivet ett handskrivet brev till mig! Skriver på både fram-och baksidan.

Jag läste och tårarna började hopas i ögonen på mig. Men va!? Är det här till mig?!

Brevet var från någon som jag kallar för “hen”, som inleder med att “vi känner inte varandra, vi vet bara vilka vi är”. Hen hade sett boken och tänk på mig.

Hen berättar att det hen upplever att det kan vara svårt att vara en inspirerande person- inte just för att du är det eller för att du valt att sprida ditt ljus till andra, utan för andras dömanden och ifrågasättanden. “Valet att välja glädje, sinnesro och ha ett mottagligt förhållningssätt för det positiva omkring oss… Människor omkring oss kan sakna förståelse, kunskap och ifrågasätta

Här känner jag verkligen igen mig. Inte för att jag direkt blivit ifrågasatt men jag kan ibland får känslan av att någon tänker :” Mmm, visst- yoga och meditation löser ju allt. Ja, du är säkert så lycklig och tacksam som du ger sken utav att vara”. Nu struntar jag faktiskt blankt i det men det kommer ibland stunder då jag blir less och kan känna viss irritation över sådana människor. Jag är tacksam (hahah, japp, jag ÄR tacksam) över att det är faktiskt få tillfällen jag känt så.

Det jag däremot upplevt fler gånger är att människor kan tro att jag, för att jag yogar, mediterar, lever veganskt och vill sprida glädje och inspirera – får för sig att jag inte kan sätta ner foten. Att jag är lite “mesig” eller för snäll om jag uttrycker mig så. Den uppfattningen är så fel som den kan bli och det har flera blivit varse om kan jag vara ärlig att säga.

Jag har skrivit det förr- jag tar inte skit, är inte rädd för konfrontationer- inte det minsta, MEN jag väljer om jag känner att det är värt det. Vill jag ha en relation med den här människan? Om JA, då säger jag min sanning. Känner jag tvärtom att jag inte vill fortsätta relationen så kapar jag helt enkelt banden. Då ska det såklart vara någon som jag verkligen inte vill ha i mitt liv.

Jag har sedan många år tillbaka lärt mig att jag inte ska ge min energi till människor som i grunden är småsinta, svartsjuka eller baktalande. Jag ville tidigare alltid tro det bästa om folk  och tänkte att jag men hon/han kanske beter sig så för att denne är lite avundsjuk på andra, är lite olycklig osv. Så är det förmodligen men efter en tid känner jag att det dränerar mig och min själ. Jag ville även att alla skulle gilla mig för många år sedan och blev nästan lite stött om jag kände att de inte gjorde det. Varför då? Jag är väl en hyvens tjej?

Nu bryr jag mig inte. Inte det minsta och det är tack vara att jag har jobbat så otroligt mycket med mig själv de senaste åren. Jag har inte det bekräftelsebehovet längre och lets face it- alla kommer inte att gilla en, så är det bara. Framförallt inte om en har starka åsikter, säger vad en tycker och inte är rädd för konfrontationer. Det tycker många är svettigt kan jag lova 😉

Nu låter det nästan som att jag är ute efter bråk! Hahaha, så är inte fallet. Nej, men tycker jag att något är fel då är jag inte tyst. Dock är jag alltid noga med hur jag framför mina åsikter. Ibland spelar det ingen roll hur fint en än framfört- folk kan ändå ta illa vid sig.

Vi är vuxna och innerst inne anser jag att majoriteten utav oss vet hur en ska bete sig. Vi vet att det inte är ok att vara elaka. Det är inte hälsosamt att gå omkring och vara avundsjuk och grinig för att andra har det så bra. Det gynnar ingen. Vi behöver själva se inåt och börja jobba med våra “issues”. Det är så otroligt viktigt för att kunna leva ett lyckligt liv.

Tja… det blev långt det här. Fokuset skulle vara på den fina gesten som Hen skickat mig. Men den gåvan förde med sig tankat och funderingar som jag är glad över att ta upp igen!

Avslutningsvis skriver Hen “Så här får du en liten spontan och ödmjuk present från mig. Ett tack för att du gör ditt för att sprida positiv energi i denna annars så sjuka värld. Just keep doing your thing <3”

Tusen tack för denna fina gåva och de tankar den förde med sig <3 Jag är otroligt glad och det här kommer jag att bära med mig länge- likaså boken som är i perfekt “handväske-format” 😉

Så då avslutar jag med Var ärlig mot dig själv. Speak your truth. Hitta din inre röst och styrka och slösa aldrig energi på saker eller människor som  du innerst inne känner att de inte är värda. Var den färglada enhörning du är! Srid din glädje och ditt ljus så att vi andra kan ta del utav den! Ju fler som inser sin inre styrka och hittar sitt ljus- desto vackrare planet kommer vi att bo på. Desto kärleksfullare människor får vi runtomkring oss <3

Namasté ya´ll- you are the greatest!

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.