Denice Lundevall
Yoga World

I morse vaknade innan Elmo- hallelulja! Och idag orkade jag för en gång skull gå upp och få lite egentid. Så jäkla underbart! Underbart att hinna meditera innan Elmo tar sin förmiddagslur, underbart att äta frukost i lugn och ro, underbart att ligga i soffan och läsa lite, underbart att sippa på mitt ingefärs-te utan stress för att gullplutten är less på frukostätandet, haha!

Jag har sovit dåligt de senaste två veckorna. Utav någon anledning har jag haft svårt att somna trots att jag är supertrött plus att när Elmo vaknat på nätterna har jag haft otroligt svårt att somna om. Så idag är det bara mmmmm….aaaaahhhhh…mmmmm- Love

Apropå meditera- minns ni att jag skrev för någon månad sedan att jag gått en meditationskurs? Jag tänkte prata lite om den nu. Den och en annan kurs jag gått tidigare. Den här kursen jag gick nylgen heter; “Trancendal mediation” (TM) och den passar mig som handen i handsken rent tidsmässigt.

TM totalt endast 40 minuter om dagen. Varken mer eller mindre. En gång på morgonen/förmiddag och en på eftermiddag/kväll. Den tiden kan jag lätt få till vilket känns underbart. Det är en väldigt enkel teknik där du får ett mantra utav din vägledare som du sedan upprepar för dig själv under din meditation. Enkelt förklarat. Ni kan läsa mer om den tekniken HÄÄÄR!

En annan teknik jag lärt mig på en 10-dagars tyst meditationskurs är “Vipassana”. Den var också perfekt för mig och med det menar jag att jag verkligen tilltalades utav själva tekniken där du “scannar” igenom din kropp från topp till tå om och om igen. Återigen, väldigt enkelt förklarat. Fungerade super för mig. Jag gillade även utmaningen att vara tyst i 10 dagar. Det som dock blev problematiskt för mig var att få till tiden när jag väl kom hem. Enligt Vipassana bör du meditera två timmar om dagen. En timme på morgonen och en timme på kvällen. Det var svårare för mig att få till tyvärr. Du kan läsa mer om Vipassana HÄÄR!

Summan av kardemumman är att jag är glad att jag hanterar båda teknikerna för jag har användning för dem båda. På dagarna kör jag TM och när/om jag inte kan sova på kvällen eller kanske sitter på tåget med massor utav tid över så kan jag scanna igenom kroppen med Vipassanametoden eller bara känna förnimmelserna i kroppen. Det är så praktiskt att ha dem båda tillgängliga.

Det finns så otroligt många tekniker att välja mellan. Jag rekommenderar starkt meditation. Den kan hjälpa mot stress, lugna ditt sinne och kan hjälpa dig att se saker mer klart och tydligt.

Givetvis kommer du att bli arg och frustrerad, ta sämre beslut och så vidare trots att du mediterar men meditationen kan fungera som en “krycka” i livet. En krycka som stöttar dig genom livet. Tillsammans med yoga är det “a perfect match”.

Hitta den tekniken som passar dig och börja meditera, det är min varma rekommendation.

Pssst…visste ni vet väl att yoga från allra första början handlade om ren meditation?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.