Denice Lundevall
Yoga World
OkategoriseradeYoga/Meditation

Den där boken som träffar så rätt!

Har ni någon sådan bok? Har ni flera kanske? Jag älskar boktips så dela gärna med er, framförallt gillar jag böcker som har med yoga, personlig utveckling, filosofi och liknande. Jag har inte läst många böcker om yoga. Det är nu på senare tid när jag verkligen vet att jag vill jobba med yoga i någon form som jag är så törstig på yogalektyr! Det är så spännande! Så tips tar jag gärna emot.

Jag har sedan vi fått barn inte haft ork eller tid att läsa. Den ledig tid vi har vill vi hänga med varandra helt enkelt. Men nu, nu börjar jag kunna få loss lite tid här och där.

Till saken. Jag har lyssnat på alla hans klipp på yogobe och kände att den här killen vet nåt. Han namn: Simon Krohn.

Han vet det jag går och funderar på, det jag trodde bara fanns i mitt huvud, inte i andras. Mest för att jag  tänker att “ja ja, men du är ju lite flummig”.

Simon nämnde framförallt en sak som jag undrat över en längre tid. Ni vet den där andningspausen som kommer automatiskt efter en utandning. Andningen består ju utav tre delar: inandning, utandning och en naturlig paus.

Jag har vid ett flertal gånger undrat “Vad är det för något. Den där pausen?” Den är för mig väldigt lång. Jag gillar den oerhört mycket utav någon anledning. Finns det något mer där att hämta? I dont know and i still dont know.

Ja, lite så har mina tankar snurrat runt.

Jag blev helt fascinerad utav den här mannen efter att jag lyssnat på hans klipp och kunde inte släppa tanken på honom. Vem är han? Jag är ingen “inbiten” yogi som har koll på  alla “stora” namn inom yoga, så för mig var han okänd liksom många andra med honom.

På Yoga Games i GBG i år träffade jag honom för första gången. Då hade han en klass som hette “Follow the breath”. Det var en upplevelse! Han gav mig inget svar på vad den där pausen är för något, men han uppmärksammade den. Han bad oss lägga märke till den, den där spännande pausen.

Jag vet att det här kanske kan låta crazy men det kommer ni bli varse om mer framöver. Jag har nämligen en hel del “crazy” tankar och upplevelser som jag här och nu, i detta forum på Yoga World känner mig heeeelt bekväm med att berätta om. Så skönt!

Ok, tillbaka till storyn varför jag kan låta crazy: JAG BLEV SÅ JÄVLA GLAD NÄR HAN SA “lägg märke till den där naturliga pausen som kommer”. Jag vet inte varför, men hela jag blev liksom varm inombords och kände tårar bränna bakom ögonlocken. YES, YES! JAG KÄNNER DEN DÄR ÄLSKADE PAUSEN! Åh, vilken känsla det var! Hahaha, jag minns det som igår faktiskt.

Sedan dess är Simon en utav de människor jag verkligen vill lära mig mer utav. Till min stora glädje har han skrivit en bok (kanske fler) som jag såklart köpte. Till min stora glädje (igen) så ska just den här ljuvliga boken också användas som kursmaterial i den yogautbildning som jag ska gå i höst!!!

Ment to be!? OF COURSE!

Yogautbildningen….den startar i Augusti och jag kan faktiskt inte beskriva hur glad jag är att jag hittat just den här utbildningen. Med den däääär läraren som också är en utav de människor jag vill lära mig mer utav. Lyckan är total som ni kanske förstår.

Jag kommer att berätta mer om utbildningen lite om några dagar 😉

Ps.den här boken kan jag varmt rekommendera. Jag vill inte att den ska ta slut men jag inser att det här är en sådan goding som jag kommer att läsa om och om igen.

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.