Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

En grön shot om dagen!

Yepp, en grön spirulinashot om dagen är jävla bra grejer det och dricks härhemma tillsammans med en liten skvätt citronsaft.

Här kommer ett litet axplock av information om den gröna superalgen;

“Spirulina är en liten blå-grön mikroalg som vuxit i sötvatten på vår jord i flera miljarder år. Dess näringsvärde är väldigt högt vilket gjort att t.ex. NASA använt det som föda under sina rymdfärder. Spirulinaalgen består av bland annat 60-70% protein och den är rik på olika mineraler så som järn, kalcium, magnesium, mangan, kalium och zink. Förutom detta har den också ett högt innehåll av B-vitaminer, betakaroten, C-vitamin och E-vitamin.Spirulina från Healthwell är ekologiskt odlad och varsamt hanterad för att alla nyttigheter skall finnas kvar. Utöver algens höga innehåll av protein, vitaminer och mineraler är den också rik på antioxidanter, klorofyll samt 5-8 % av algen består dessutom av essentiella fettsyror som omega-6. Omega-6 behövs bland annat för att cellerna ska kunna repareras och byggas samt för ett normalt immunförsvar.

• Stort innehåll protein och mineraler

• Antioxidanter och omega-6 för celluppbyggnad

• Högt näringsvärde

• Klorofyllrik

• Ekologiskt odlad”

Det smakar inte persika precis, det är jag den första att erkänna. Men det är så jävla bra för en så det är bara att:

1. Håll för näsan

2. Drick upp

3. Be Happy! 😉

Two shots coming up!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

8 kommentarer

  1. Hahah, nä fy vale, gott är det inte men jag har faktiskt vant mig så pass nu att jag inte ens behöver hålla för näsan när jag dricker´t hahah!

   Jag följer doseringen på baksodan utav påsen- ca 1 msk/port. Mixar i min smoothiemixer, en sådan liten du vet.

  1. Hahah, nä fy vale, gott är det inte men jag har faktiskt vant mig så pass nu att jag inte ens behöver hålla för näsan när jag dricker´t hahah!

   Jag följer doseringen på baksodan utav påsen- ca 1 msk/port. Mixar i min smoothiemixer, en sådan liten du vet.

 1. Du inspirerade mig till att göra algsallad!! Jag blandade arame alger med riven palsternacka, rödlök och citron samt flytande tahinidressing. Nom!

  1. Va härligt det låter med algsallad! Det har jag inte testat, lät ju superdupergott!!

   Vart köper du dessa alger månne?

 2. Du inspirerade mig till att göra algsallad!! Jag blandade arame alger med riven palsternacka, rödlök och citron samt flytande tahinidressing. Nom!

  1. Va härligt det låter med algsallad! Det har jag inte testat, lät ju superdupergott!!

   Vart köper du dessa alger månne?

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.