Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagYoga/Meditation

Reflektera mera och hitta tacksamheten

Idag på promenaden så satte jag mig ner i solen för en gång skull. Brukar inte göra det då Elmo alltid vaknar om han somnat och är han vaken så blir han otålig det lilla livet, haha! Men idag satte jag mig i alla fall, vaggade vagnen.

Jag tänker och funderar mycket och ofta. Reflekterar över saker. Över mig själv och hur jag är, hur jag känner, varför jag känner vissa saker i vissa situationer.

För mig är det väldigt nyttigt och lärorikt att just reflektera över livet. Det gör jag ofta.

Jag är också tacksam varje dag över något. Ja, det är sant, varje dag är jag tacksam. Även det sjukt jobbiga dagarna hittar jag något litet att vara tacksam över.

För något år sedan tänkte jag att “äh, det är väl inte så jävla lätt att vara tacksam nu när allt känns som skit”. Men det är just det som kommer att kunna hjälpa dig när det känns som tyngst för dig. Jag lovar!

Allt som jag skriver och det jag tipsar er om är för att jag själv gör det och det funkar! Jag kan alltid bara utgå från mig själv men jag har varit med om en hel del jobbiga saker i mitt liv, det kan jag lova er. Mitt liv har på inget sätt varit en rak och behaglig väg att vandra på. Tvärtom skulle jag vilja säga, men det är en alldeles för lång historia.

Det jag vill komma fram till är att det är viktigt för ditt välmående att känna tacksamhet. Så otroligt viktigt! Reflektera och hitta tacksamhet.

Mitt tips är att börja med så enkla saker som:

  • Jag är frisk
  • Jag har sovit så gott inatt
  • Att få vakna bredvid sin partner
  • Se sitt/sina barn skratta
  • Känna kaffedoftande på morgonen
  • Sova i rena sängkläder
  • Det vackra vädret!
  • Dåligt väder- skönt att kunna få vara hemma och mysa

Klyschigt, Ja, lite så. Men det är så enkelt att du borde börja redan nu ?

Hitta något litet (eller stort med för all del) att var tacksam över varje dag.

Le mot folk. Ja, även människor du inte känner. Det är så härligt att se dem lite förvånade men så blir de även glada och mer tillbaka. Så go känsla!

Det var det jag ville säga ikväll 🙂 Nej, det här är ju egentligen inga nyheter, det står i princip varenda “måbra-tidning/bok/dokumentär” men det kan ändå vara svårt att komma igång, att tänka sig att det faktiskt fungerar och inte bara är en massa hitttepå.

Kram på er alla och hoppas ni haft en skön helg!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.