Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Recept, enkel och nyttig efterrätt!

Såhär efter påsk kan det vara skönt att äta lite nyttigare och med näringstät mat.

Vi själva har inte firat påsk, (det brukar vi aldrig göra) och har därmed inte ätit varken påskmat eller påskgodis. Men, det är ju många som gör det och till påsken hör (oftast) fet mat och sockriga efterrätter/godis till. Så, jag tänkte dela med mig utav en hälsosam efterrätt som är galet god och så enkel att göra. Passar vuxen som barn.

Det här behöver du:

  • Valfri müsli (jag använde mig utav More Müsli med smakerna Protein Dreams+ Come along coconut. Tog hälften utav vardera)
  • 1 äpple
  • Kryddor: kanel, ingefära och nejlikor (alla kryddor är malda)
  • Kokosolja att steka i
  • Tre färska dadlar (går att utesluta)
  • Blåbär (går att utesluta)

Gör såhär:

Hacka äpplet. Stek tillsammans med kokosolja på medelhög värme tills äpplet fått lite färg. Krydda med kryddorna. Häll på müslin och rör om. Stek en stund till så allt får blanda ihop sig.

Lägg upp på ett fat, toppa med dadlarna (eller annat) och lite extra kokoschips.

Jag ville gärna öka upp dosen med antioxidanter så jag la till lite tinade blåbär runt om som ni kan se här nedan. Men det går självklart bra att äta utan bären 😉

Ni hittat More Müsli HÄÄÄR!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.