Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Min “boost-yourself-up-lista” för kassa dagar!

Idag är en sådan dag, en dag då jag känner mig helt värdelös som mamma, flickvän, dotter, vän, ja människa helt enkelt.

Varför?

För lite sömn och ett barn som jag tidigare nämnt är i fasen då han väldigt gärna vill ha mamma eller pappa i närheten hela tiden. Han leker bara själv i små korta stunder, resten utav tiden ska man gå omkring med honom. Alltså inte bära på honom, nej han vill “gå själv”. Ja, och när man inte kan gå omkring med honom så längre, för lets face it- andra saker behövs göras så som att äta själv, laga mat, städa undan, göra ärenden osv, då blir han skitförbannad!

Jag börjar känna mig trasig, eller nej- jag känner mig trasig. Helt slut, trött, lite ledsen och matt. Sådana här dagar gråter jag en skvätt för att jag känner mig just- otillräcklig.

Jag blir så jävla ledsen över att jag kan känna irritation gentemot mitt eget barn?! Det känns så vansinnigt och fel i hela mig! Så tänker jag “men Denice, kom igen det är ett litet barn, han vet inte bättre och det här är ju “baaaaara” ytterligare ett steg i hans utvecklingsfas”. Men det hjälper inte ett skit kan jag säga. Jag mår otroligt dåligt under de här stunderna när irritationen bubblar över och jag vet inte riktigt vad jag ska ta mig till.

“Det är vanligt Denice, faktiskt helt normalt att känna så” får jag sagt till mig och jag vet ju det, jag vet att det är så. Jag vet det så jäkla väl men ändå naglar sig den här känslan fast i mig- jag är inte tillräckligt bra mamma som inte orkar med mitt eget barn. Vänner och familj runtomkring mig har själva sagt till mig exakt samma ord när de hade småbarn och då sa jag samma “peppande” ord tillbaka-  “det är helt normalt och helt, helt ok att känna så” och bla,bla,bla.

Men ni vet ju hur det är, ibland kan det vara så mycket lättare att ge andra pepp och kärlek men man glömmer liksom bort sig själv. Idag känner jag såhär men imorgon kan jag känna mig pigg, glad och stark? Haha, visst är de konstigt? Jag börjar känna mig lite schizofren emellanåt!

Det som är intressant i den här nedstämdheten eller vad jag ska kalla det för är att jag värderar, analyserar och verkligen känner av kontrasterna. Kontrasterna av att känna som idag (som inte händer så ofta tack och lov) mot de andra dagarna då jag känner en enorm tacksamhet och mitt hjärta nästan spricker utav kärlek, glädje och ödmjukhet gentemot de jag fått till mig i livet. Jag är lyckligt lottad och tacksam varje dag över att jag har det jag har i mitt liv <3

Jag vet ju egentligen att jag ger mitt barn allt jag kan; kärlek, omtanke, skratt, upplevelser, mys, gos, mat, närhet, bus, pussar, kramar och allt sådant men det är en viktig aspekt för mig att uppmärksamma de här kontrasterna när jag är lite nedstämd.  Jag lär känna mig själv mer och mer för varje dag som går, det gjorde jag även när jag innan jag blev mamma. Men nu, som förälder så utmanas jag så mycket mer! Det i sig är ju en sju-jälva “mental styrketräning”!

Jag är så imponerad utav alla Mamisar därute- ni eller VI är helt jävla fantastiska! Det vet vi nog alla innerst inne men ibland behöver vi peppa och pusha varandra genom att kanske som jag här idag, dela med mig utav det som jag tycker är jobbigt, eller finnas där för en vän, familj och så vidare. Vi är ju inte ensamma, det gäller även pappor såklart men jag kan bara prata från mitt perspektiv som mamma.

Nu ska jag avrunda det här med att säga att jag i helgen ska åka bort, bo på ett härligt hotell i två dagar, basta, bada i pool, sova länge, träna, läsa, äta gott och bara vara helt själv. Jag behöver verkligen få komma bort nu, bort från barnskrik, blöjor, för lite sömn och allt. Det ska bli väldigt skönt men också väldigt konstigt att vara helt ensam? När var jag helt ensam sist? Jag har ju alltid Elmo med mig vart jag än går.

Jag fick den här iden utav en god vän till mig- Linda. Hon har två barn och behövde komma bort för att ladda batterierna. Hon åkte ner till Göteborg i två dagar och bara var helt själv. Det var bland de bästa hon gjort sa hon och rekommenderade det verkligen. “Det ska jag göra när det börjar kännas alldeles för tungt” -tänkte jag när hon berättade, och nu är jag där. Det är dags för mig att återhämta mig i dagarna två.

Här kommer min “boost-yourself-up-lista”

 • Om du har möjlighet- åk iväg helt själv
 • Läs en jävla bra bok
 • “Byt skinn”- med det menar jag ta ett bad/dusch och skrubba dig med en härlig kroppsskrubb- det ger i alla fall mig en känsla av att “byta skinn”. En typ utav omstart liksom.
 • Lyssna på go musik.
 • Dansa loss helt craaaaazy till din favoritmusik! Bara släpp loss, skit i hur det ser ut! Jag ska filma hur jag brukar dansa loss härhemma- det är otroligt förlösande!
 • Träna det du gillar eller promenera, yoga eller vad som passar just dig
 • Skriv dagbok eller ha en “book of thoughts” där du plitar ner dina tankar. Jag har ju tidigare berättat om att jag alltid har “My book of thougts” med mig när jag yogar, den skriver jag i annars med.
 • Se en bra film eller dokumentär
 • Gå ut i skogen- naturen får mig att må så mycket bättre

Ja, det var några tips jag hade på lager. Hur gör du när det börjar bli för tungt? Har du någon bra återhämtningsplan? Berätta gärna, vi är så många som känner likadant och det är ju guld värt att få ta del utav andras berättelser och idéer.

Nu ska jag sätta på min favoritmusik och dansa loss lite härhemma med Elmo!

Besos <3

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

 1. min återhämtnings plan brukar vara att göra det som kan få mig bli lugn.
  bubbelpool kan vara jätteskönt för musklerna och även för sinnet 🙂
  nu när man är över 30 år då förstår man att kroppen vill inte vara som när man var 13 14 15 år
  det där super energi.
  nu har du barn så då kan du förstå att barnet kommer i första hand och det tar jättemycket på energin.
  för mig har det blivit så, min dotter och son väcker mig och min fru varje morgon
  dom vill ut bygga snögubbar och vi bara måste hjälpa dom
  så det finns inte lika mycket tid till andra saker.

  ha det gott.

  1. Hej Alberto!

   Det är bra att du vet vad som får dig lugn- det är inte alla som vet det och det i sig kan vara en stress. Många utav mina bekanta har svårt att vara ensamma, svårt att inte ha något att göra och behöver alltid något att sysselsätta sig med. Det för mig ären typ utav inre stress. Därför är det otroligt bra att precis som du- vet vad som gör dig lugn.

   Jag vet med vad som får mig lugn 🙂 och jag har inga problem med att göra ingenting. Det blir de flesta förvånade över för tydligen verkar jag vara en sådan personlighet som ger sken utav att alltid ha något på gång, alltid behöva vara sysselsatt- så är inte fallet. Jag älskar att inte ha något på min agenda, att bara få vara och jag är duktig på att ta vara på sådana stunder. Nu när vi har barn är det förstås en annan situation och de där stunderna blir väldigt få och det är nog det jag börjar känna av nu. Men då får man göra det bästa utav situationen- jag åker till Stockholm i två dagar <3

   Efter de här dagarna har jag laddat batterierna och fått lite ny energi 🙂

   Tack för att du delade med dig- det är värdefullt!

   Ta hand om dig och familjen nu, allt gott!

 2. min återhämtnings plan brukar vara att göra det som kan få mig bli lugn.
  bubbelpool kan vara jätteskönt för musklerna och även för sinnet 🙂
  nu när man är över 30 år då förstår man att kroppen vill inte vara som när man var 13 14 15 år
  det där super energi.
  nu har du barn så då kan du förstå att barnet kommer i första hand och det tar jättemycket på energin.
  för mig har det blivit så, min dotter och son väcker mig och min fru varje morgon
  dom vill ut bygga snögubbar och vi bara måste hjälpa dom
  så det finns inte lika mycket tid till andra saker.

  ha det gott.

  1. Hej Alberto!

   Det är bra att du vet vad som får dig lugn- det är inte alla som vet det och det i sig kan vara en stress. Många utav mina bekanta har svårt att vara ensamma, svårt att inte ha något att göra och behöver alltid något att sysselsätta sig med. Det för mig ären typ utav inre stress. Därför är det otroligt bra att precis som du- vet vad som gör dig lugn.

   Jag vet med vad som får mig lugn 🙂 och jag har inga problem med att göra ingenting. Det blir de flesta förvånade över för tydligen verkar jag vara en sådan personlighet som ger sken utav att alltid ha något på gång, alltid behöva vara sysselsatt- så är inte fallet. Jag älskar att inte ha något på min agenda, att bara få vara och jag är duktig på att ta vara på sådana stunder. Nu när vi har barn är det förstås en annan situation och de där stunderna blir väldigt få och det är nog det jag börjar känna av nu. Men då får man göra det bästa utav situationen- jag åker till Stockholm i två dagar <3

   Efter de här dagarna har jag laddat batterierna och fått lite ny energi 🙂

   Tack för att du delade med dig- det är värdefullt!

   Ta hand om dig och familjen nu, allt gott!

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.