Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Del 2, kosttillskott för veganer/gravida/ammande eller blandkostare

(I samarbete med Helheltshälsa)

När jag var gravid fick jag i mitten utav graviditeten fruktansvärt ont i huvudet och min barnmorska sa att jag borde ta ett järntillskott. Det är inte bara för att jag äter veganskt som jag behövde ta extra tillskott- nej det får de flesta gravida göra någon gång under sin  graviditet.

Det fanns bara ett veganskt alternativ på apoteket- Duoferon, men min mage blev inte så glad utav den. Fick springa på toa mer än önskvärt kan jag säga, pjuh! MEN så hittade jag ju Helhetshälsa -deras järn hade min mage inga problem med.

Jag äter det fortfarande då jag ammar. Ska ta blodprover nästa gång hos barnmorskan för att se om jag behöver fortsätta med eller inte.

Oavsett om du äter veganskt, blandkost, vegetariskt etc så kan du behöva ta extra tillskott under vissa perioder. Känner du dig trött, hängig och har huvudvärk? Se över dina värden hos din läkare (barnmorska om du är gravid/ammar) så kollar de snabbt upp det med ett test. Jag förespråkar alltid en välbalanserad kost före tillskott men ibland hinner man inte med, har stressiga perioder i livet och så vidare och kanske därför inte hinner få till den där genomtänkta matlagningen som du önskat. Då kan det behövas extra tillskott.

Här kan du läsa mer om just järn, hämtat från Helhetshälsa.se

“Tvåvärt järn, Fe II+

Skonsamt för magen.

Rekommenderad dos 1 kapsel per dag eller enligt rekommendation. Överskrid inte rekommenderad dos.

Järninnehåll per kapsel:

Järn 25 mg (179 % av DRI*) *DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), järncitrat, järnglukonat och järnglycinat. Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

Funktioner

JärnOptimal innehåller järn och järn bidrar till…

  •  normal energiomsättning.
  •  normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin.
  •   normal syretransport i kroppen.
  •  att minska trötthet och utmattning.
  •   immunsystemets normala funktion.Mineraler i Optimalserien

    Samtliga kan användas även av vegetarianer och veganer.”

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.