Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Del 2, kosttillskott för veganer/gravida/ammande eller blandkostare

(I samarbete med Helheltshälsa)

När jag var gravid fick jag i mitten utav graviditeten fruktansvärt ont i huvudet och min barnmorska sa att jag borde ta ett järntillskott. Det är inte bara för att jag äter veganskt som jag behövde ta extra tillskott- nej det får de flesta gravida göra någon gång under sin  graviditet.

Det fanns bara ett veganskt alternativ på apoteket- Duoferon, men min mage blev inte så glad utav den. Fick springa på toa mer än önskvärt kan jag säga, pjuh! MEN så hittade jag ju Helhetshälsa -deras järn hade min mage inga problem med.

Jag äter det fortfarande då jag ammar. Ska ta blodprover nästa gång hos barnmorskan för att se om jag behöver fortsätta med eller inte.

Oavsett om du äter veganskt, blandkost, vegetariskt etc så kan du behöva ta extra tillskott under vissa perioder. Känner du dig trött, hängig och har huvudvärk? Se över dina värden hos din läkare (barnmorska om du är gravid/ammar) så kollar de snabbt upp det med ett test. Jag förespråkar alltid en välbalanserad kost före tillskott men ibland hinner man inte med, har stressiga perioder i livet och så vidare och kanske därför inte hinner få till den där genomtänkta matlagningen som du önskat. Då kan det behövas extra tillskott.

Här kan du läsa mer om just järn, hämtat från Helhetshälsa.se

“Tvåvärt järn, Fe II+

Skonsamt för magen.

Rekommenderad dos 1 kapsel per dag eller enligt rekommendation. Överskrid inte rekommenderad dos.

Järninnehåll per kapsel:

Järn 25 mg (179 % av DRI*) *DRI = Dagligt referensintag

Ingredienser

Fyllnadsmedel (mikrokristallin cellulosa), järncitrat, järnglukonat och järnglycinat. Vegetabilisk kapsel tillverkad av cellulosa.

Funktioner

JärnOptimal innehåller järn och järn bidrar till…

  •  normal energiomsättning.
  •  normal bildning av röda blodkroppar och hemoglobin.
  •   normal syretransport i kroppen.
  •  att minska trötthet och utmattning.
  •   immunsystemets normala funktion.Mineraler i Optimalserien

    Samtliga kan användas även av vegetarianer och veganer.”

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.