Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Ät “rå” tofu-Lunchtips!

Tränat på förmiddagen- ett pass med en jävvla massa axlar i, IT BURNS! Skönt! Mår så förbannat bra när träningen flyter på- älskart!

Efter träningen åkte jag och handlade på mig lite tofu. Dock var det utplockat i affären så jag fick nöja mig med dessa:

Kommer att dela med mig vad jag gör med den hårda/extra hårda tofun och vad jag gör med den mjuka och eller silkestofu som jag hade kvar hemma.

Idag blev det den här ljuvliga tallriken till lunch: råris, blandsallad med majs, rödlök och böngroddar. Morötter och naturell, hård tofu. Kryddar allt med att ringla ca 1 msk olivolja över, ca 1 -2 msk äppelcidervinäger, vitlökspulver, salladskrydda, svartpeppar och färsk basilika. Rekommenderar varmt att ha lite hetta över detta, såsom “siracha-majonäs”.

“Ät tofun rå” lyder ju rubriken och vad jag menar med det är helt enkelt -ät den utan att tillaga den. Att krydda den såhär i efterhand, direkt på tallriken är supersmidigt och blir riktigt gott!

Tofu smakar ju inte något speciell egentligen men den är just därför så perfekt till matlagning! Du kryddar den med vad du vill. Ska det smaka mycket så rekommenderar jag att först marinera den. Men innan du gör det bör du “pressa” tofun. Dvs få ut vattnet. Det får du genom att linda in den i en ren kökshandduk och placera något platt och tungt på den i ca 30-40 min. Nu marinerar du den i minst 1 timme. Det blir Supergott! Det brukar jag alltid göra med den hårda tofun.

Srirachamajonäsen: finns i vanliga matbutiker.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.