Denice Lundevall
Yoga World
Bara jag

Säg NEJ till Cirkus!

Jag sitter och förbereder plakat och flygblad till demonstrationen jag ska delta i idag. Den är mot Cirkus Maximum. Jag säger ja till cirkus men UTAN DJUR! 

Fy fan säger jag bara- stackars djur som tvingas att fara land och rike runt för att “underhålla”oss. De får knappt vara utomhus, packas in i trånga utrymmen för att forslas över hela Sverige och Europa…för att “underhålla” oss. De drillas hårt redan från födseln att göra onaturliga konster för att…. “underhålla” oss. De lär sig med hjälp utav belöningar och bestraffningar att utföra konster…för att “underhålla” oss…

Djuren hyrs ofta in från utlandet, där de under vinterhalvåret fortsätter att turnera, inte sällan i länder som helt saknar djurskyddslagar. Att många cirkusar i Europa utövar systematiskt våld i syfte att skrämma djuren till underkastelse och lydnad är ju knappast någon hemlighet, de tror jag de flesta är medvetna om MEN många tänker nog “äh, men inte här i Sverige”. Jo, här i Sverige med. Sverige är inte så bra på djurhållning som vi gärna vill påvisa utåt, tyvärr. Sedan finns det alltid någon som ska säga:” ja men det finns ju länder som är mycket värre!”. Visst finns det de, men gör det de hela mer rätt? Does two wrongs make one right? 

De har inte valt det livet, det är vi människor som tvingar dem. Tror ni inte att dessa djur hellre har det lugnt och skönt, får vara ute och leka med varandra? Det tror jag. 

Varför? Varför måste vi utnyttja djur i princip allt vi gör?! Vi ska äta dem, klä oss i deras päls och skinn, vi ska se på dem för underhållning, vi har dem som arbetskraft osv. Det finns ju för fan ingen ände på de!?

Jag säger ja till en cirkus med färgsprakande clowner, coola akrobater, musik och annat spektakel- det är ju helt fantastisk att se på som de är- UTAN djur! 

Nej, cirkus hoppas jag verkligen inte förbjuds framöver. Det är flera städer som inte tillåter att cirkusar kommer till dem- så jävla bra!! Jag hoppas verkligen att Västerås blir en utav de städerna som bojkottar cirkus med djur framöver. 

Kl. 12.00 samlas vi på Rocklunda i Västerås om ni vill vara med och stötta. Djuren behöver oss ❤️❤️❤️

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.