Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Fryst Snickerskaka- himmelsk, enkel och glutenfri

Då så, nu ska jag bjuda er på en sjuuuukt jävla god snickerkaka som ni kan snarra på till helgen- den är perfekt att ha i frysen och bara ta fram när man blir sugen…och det kan jag lova att du blir 😉

OBS! Jag gjorde inte glutenfri denna gång men om du vill göra den glutenfri så Minska ner till 100 g smör och använd glutenfria digestivekex, samt använd inte havremjölk

Det här behöver du:

Digestivebotten

 • 300 g digestivekex
 • 150 g mjölkfritt smör

Jordnötsmousse

 • 100 g mörk eller ljus choklad beroende på vad du gillar. Jag tog ljus, mjölkfri
 • 1/2 dl växtbaserad mjölk, tex soja, mandel- eller havremjölk
 • 1/2 dl kakao
 • 1 dl jordnötssmör
 • 1 dl ljus sirap
 • 1 nypa flingsalt
 • 2 dl växtbaserad vispgrädde, tex Planty Creamy Dessert eller Alpro & Air Creamy

Dekoration

1 dl salta jordnötter

Chokladsås

 

Gör såhär:

Digestivebotten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en pajform eller springform som går att ta loss.

Jordnötsmousse: Hacka chokladen fint och blanda ihop med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.

Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Häll ner jordnötmoussen i formen och ställ in i frysen i ca 3 timmar. Ta ut kakan ca 15- 20 min innan servering och ringla över chokladsås och strö över de hackade jordnötterna.

 

Och med det önskar jag en en härlig, smarrig och mysig helg! Nu ska jag äta och pyssla lite härhemma, sedn är det dags för träning.

Besos!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

  1. Kan vaaaarmt rekommendera den! Det var väldigt populär härhemma haha! Jag själv älskade också kakan- har kvar i frysen som bara är att plocka fram när man är sugen 😉

  1. Kan vaaaarmt rekommendera den! Det var väldigt populär härhemma haha! Jag själv älskade också kakan- har kvar i frysen som bara är att plocka fram när man är sugen 😉

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.