Då så, nu ska jag bjuda er på en sjuuuukt jävla god snickerkaka som ni kan snarra på till helgen- den är perfekt att ha i frysen och bara ta fram när man blir sugen…och det kan jag lova att du blir 😉
OBS! Jag gjorde inte glutenfri denna gång men om du vill göra den glutenfri så Minska ner till 100 g smör och använd glutenfria digestivekex, samt använd inte havremjölk
Det här behöver du:
Digestivebotten
- 300 g digestivekex
- 150 g mjölkfritt smör
Jordnötsmousse
- 100 g mörk eller ljus choklad beroende på vad du gillar. Jag tog ljus, mjölkfri
- 1/2 dl växtbaserad mjölk, tex soja, mandel- eller havremjölk
- 1/2 dl kakao
- 1 dl jordnötssmör
- 1 dl ljus sirap
- 1 nypa flingsalt
- 2 dl växtbaserad vispgrädde, tex Planty Creamy Dessert eller Alpro & Air Creamy
Dekoration
1 dl salta jordnötter
Chokladsås
Gör såhär:
Digestivebotten: Mixa kexen till smulor i en matberedare. Blanda smulorna med det smälta smöret och tryck ut i en pajform eller springform som går att ta loss.
Jordnötsmousse: Hacka chokladen fint och blanda ihop med mjölk, kakao, jordnötssmör, sirap och salt i en kastrull. Smält ihop allt på svag värme tills du har en slät och blank kräm. Häll över i en skål och låt svalna något.
Vispa grädden fast och fluffig. Vänd ner chokladsmeten i grädden med hjälp av en slickepott. Häll ner jordnötmoussen i formen och ställ in i frysen i ca 3 timmar. Ta ut kakan ca 15- 20 min innan servering och ringla över chokladsås och strö över de hackade jordnötterna.
Och med det önskar jag en en härlig, smarrig och mysig helg! Nu ska jag äta och pyssla lite härhemma, sedn är det dags för träning.
Besos!
Men guuud vad gott den måste jag göra en dag ?
Kan vaaaarmt rekommendera den! Det var väldigt populär härhemma haha! Jag själv älskade också kakan- har kvar i frysen som bara är att plocka fram när man är sugen 😉
Men guuud vad gott den måste jag göra en dag ?
Kan vaaaarmt rekommendera den! Det var väldigt populär härhemma haha! Jag själv älskade också kakan- har kvar i frysen som bara är att plocka fram när man är sugen 😉