Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Morotsgröt? Godare än du tror! Recept här ;)

Jag vill ju väldigt, väääääääldigt gärna att vi människor ska äta mer grönt- det kanske inte undgått er. Det finns ju enkla knep att få in mer grönt i kosten utan att för den skull “go all vegan”…även om det ju skulle vara heeeelt magiskt!!! Men, jag är inte naiv- jag jobbar istället på att sakta men säkert få över vänner, familj och er kära läsare på mer och mer grön kost, sneaky va 😉 Haha! 

Nåja, jag kommer imorgon att lista några enkla knep för att få in mer grönt i sin kost men idag börjar jag med att bjuda på ett smarrigt och enkelt recept på gröt.

Japp, ni hörde rätt- gröt. En “grönare” gröt, eller rättare sagt orange. Morotsgröt!

Recept; det här behöver du:

 • 1 dl glutenfria havregryn (eller vanliga såklart) 
 • 1 dl vatten
 • 1 dl växtdryck, ex soja,havre eller mandeldryck
 • 1 riven morot
 • 1/2 rivet äpple
 • 1 tsk kanel
 • 1 tsk malda nejlikor (går att utesluta)
 • 1 krm salt
 • 2 msk pumpafrön (eller vilka frön/hackade nötter du önskar) 

Gör såhär:

Blanda ihop alla ingredienser (utom pumpafröna) i en kastrull och koka ihop under omrörning i ca 2-3 min, tills gröten tjocknat. Häll upp en skål, häll över önskad mängd växtdryck och strö sedan över pumpafröna. 

Smarr!!! Sjukt enkelt, och som vanligt sjukt gott och jäkligt mättande kan jag lova! 

PS. Tränade igår- tabata och i eftermiddag blir det crossfit! Yeeeee! Ds

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

  1. Ja, gör det Superenkelt och så himla gott. Jag är en riktig sucker för gröt, gröt i aaaaalla variationer 🙂 Mums!

   Hoppas du gillar!

   Goooooo VEGOOOOO! <3

  1. Ja, gör det Superenkelt och så himla gott. Jag är en riktig sucker för gröt, gröt i aaaaalla variationer 🙂 Mums!

   Hoppas du gillar!

   Goooooo VEGOOOOO! <3

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.