Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Hälsoscones och chiasylt, recept!

Så, här kommer dunderbrödet och sylten jag lovade- så jääääkla gott! Smuligt, precis som scones ska vara haha, men underbart smarrigt, enkelt och går superfort att göra dem.

Det här behöver du till 5 scones:

 • 2 dl dinkelmjöl
 • 1 d fullkornsmjöl
 • 1/2 dl havregryn
 • 1/2 dl solrosfrön
 • 1/2 dl pumpafrön
 • 1/2 dl sesamfrön
 • 75 g kokosolja från MM Sports 
 • 1 1/2 tsk bakpulver
 • 1/2 tsk salt
 • 1 1/2 dl växtbaserad yoghurt, jag tog havregurt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 225 grader.

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Ha ner kokosoljan och börja nu arbeta ihop det med händerna. Ha sedan i yoghurten och fortsätt jobba ihop degen med händerna.

Forma nu 5 st bullar och lägg ut på en bakplåtsklädd bakplåt, nagga dem med en gaffel och sedan in i ugnen i 15- 20 min.

TIPS! Ät bröden medan de är varma/ljumna. Lättast att skära dem dock när de svalnat något. Å ja, de rasar isär lite, haha med det är ju charmen med scones 😉 Smakar dock himmelskt!

Chiasylt, det här behöver du:

 • 250 g färska tärnade jordgubbar (frysta går också bra MEN se till att ha tinat dem innan och fått bort den mesta vätskan)
 • 2 tsk agavesirap
 • 1 msk chiafrön

Gör såhär:

Mixa allt med en stavixer och låt stå i kylen i 15 min.

 

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

4 kommentarer

 1. Ser gott ut!
  Om du vill svara, brukar du undvika sötsaker med “vanligt” socker?
  Jag vill gärna undvika socker, kanske helt och hållet. Dock känner jag mig ensam om att göra det. Men jag kan ju vara en god förebild och några i min omgivning kanske hoppar på mitt initiativ 🙂

  1. Hej Sofia, det var supergott 🙂

   Jag undviker socker i veckorna men på helgen om jag är sugen så äter jag vad jag vill. Jag gillar glass framförallt 🙂

   Jag undviker alltid socker och dåliga fetter i min vardag, men som sagt på helgen äter jag vad jag vill och då kan det bli allt från hemmagjord pizza, hamburgare, glass, nachos, chips med dipp, popcorn eller något annat som faller mig på läppen.

   Det är ju kanon att du vill vara en god förebild! Hoppas att fler vill haka på din livsstil Sofia 🙂

 2. Ser gott ut!
  Om du vill svara, brukar du undvika sötsaker med “vanligt” socker?
  Jag vill gärna undvika socker, kanske helt och hållet. Dock känner jag mig ensam om att göra det. Men jag kan ju vara en god förebild och några i min omgivning kanske hoppar på mitt initiativ 🙂

  1. Hej Sofia, det var supergott 🙂

   Jag undviker socker i veckorna men på helgen om jag är sugen så äter jag vad jag vill. Jag gillar glass framförallt 🙂

   Jag undviker alltid socker och dåliga fetter i min vardag, men som sagt på helgen äter jag vad jag vill och då kan det bli allt från hemmagjord pizza, hamburgare, glass, nachos, chips med dipp, popcorn eller något annat som faller mig på läppen.

   Det är ju kanon att du vill vara en god förebild! Hoppas att fler vill haka på din livsstil Sofia 🙂

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.