Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Varför dricker jag koffeinfritt?

Jag har fått många frågor kring varför jag dricker koffeinfritt kaffe. Det är ju ok att dricka ca 3 koppar vanligt kaffe under graviditeten.

Mitt svar: jag älskar kaffe men har aldrig varit ett stort fan av att vara “beroende” utav något. Mitt kaffedrickande kan variera från att ena dagen dricka 3-4 koppar (framförallt på mitt tidigare jobb) till att andra dagar inte dricka kaffe alls. Jag är alltså inte “beroende” utav kaffe, jag har aldrig fått ont i huvudet av att inte dricka, har inte “abstinens” om  jag inte dricker osv. Så, sedan länge har jag tänkt byta ut mitt vanliga kaffe till just koffeinfritt för att det känns bra helt enkelt. Nu har jag aldrig varit en stor kaffedrickare MEN för mig känns det väldigt bra att ta bort så mycket “gifter” som möjligt i min kost.

Kaffe har sina bra egenskaper också såklart som finns i själva kaffebönan men det få jag i mitt koffeinfria kaffe och genom att det är ett ekologiskt kaffe jag dricker så minimerar jag gifterna ännu mer- its a win win for me!

Men den största anledningen att jag inte vill dricka vanligt kaffe är för att jag är gravid. Även om jag vet att det är ok att dricka kaffe under graviditeten så vill jag inte det. Eller jo! Ibland om jag fikar på stan så kan jag dricka en kopp kaffe men mina vänner. Men det blir endast någon gång i månaden. Jag äääälskar espressohouse’s latte med soja eller havredryck! Den unnar jag mig ibland- så jäkla god! Enligt mig är espressohouse de enda stället i stan där latten inte smakar bränt. Thumbs up for them!

För övrigt så köper jag mitt koffeinfria, ekologiska och fairtraide kaffe från Ekotorget här i Västerås. Love!

Ps. Nej jag tycker inte att andra som dricker kaffe under sin graviditet gör ett dåligt val, det är inte det jag menar. Jag vet som sagt att det är helt ok. Jag gör bara det som känns bra för mig, min kropp och min bebis ? Ds.

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.