Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagMammaträningTräningTräningsfilmer

Dagens träning + extra rumpövingar, filmklipp

Efter passet -som gick bra, var flåsigt och skoj (jag körde inte det ordinarie passet då det var “heavvy week” och crossfitövningar som jag inte vill utsätta min rygg för) så lade jag till en lite “rump-cirkel” bestående utav 3 övningar. Förklaring vad superset är- två övningar i rad utan vila.

10-15 rep, 3-4 set:

  1. Höftpress/Cabeldrag för rumpan (den övningen jag inte hade film på förut om ni minns)Och som i aaalla runpövningar- knip ihop skinkorna ordentligt i slutläget.
  2. Superset: Lår-abduktion i cabel+ kabel kickback. Att tänka på: håll emot hela vägen i abdukionen och verkligen känn att utsida lår/rumpa jobbar hela tiden. Svinga inte benet hit och dit! Samma sak med kickback, svinga inte benet hej vilt och översvanka INTE som jag ser att många kan göra i den övningen. Dra benet så lång bak/upp så du känner att rumpan får jobba. Som ni ser mig göra, jag har ingen svank och går inte upp så högt upp att jag “tappar” kontakten med rumpmuskeln. Går du högre upp och svankar så tappar du liksom rumpmuskeln och bara översträcker i ryggen. Känn alltid efter. Håll emot på tillbakavägen.

Det här sved bra kan jag lova, precis som alla de andra övningarna jag har bjudit på. Fan vilken rumpa vi ska få sen hörrni 😉 Stark, uthållig och (för min egen del iaf) en go form!

Du känner även i lårabduktionen att core får jobba en del- perffff!

 

 

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.