Denice Lundevall
Yoga World
Bara jagKost & Recept

Grönkålssmoothie, recept!

Jag älskar verkligen grönkål och den precis som många andra färglada grönsaker är ju sprängfylld med godsaker för kroppen så idag testade jag ett nytt recept på just grönkålssmoothie. Den blev supersmarrig och jag fick en vår/sommarkänsla då den kändes så fräsch med alla citrusfrukter jag hade i, mmmums!

Recept för ca 4 stora glas, det här behöver du:

 

 • 3 dl vatten
 • 1 hackade apelsin
 • 1 hackat äpple
 • saften från 1 citron + 1 lime
 • 1 banan
 • 4 stjälkar grönkål (ta bort stjälkarna så du bara har bladen)
 • ca 1 cm färsk ingefära, smaka av!
 • 4 msk chiafrön
 • is

Mixa allt i en mixer och servera på studs så isen håller sig krispig och god! Superfräscht! Nästa omgång jag ska göra kommer jag att ha i avocado och basilika i, fy faaan så gott!

Lite snabbinfo om varför du ska inkludera grönkål i din kost:

 • Innehåller järn, C-vitamin och A-vitamin, som håller oss friska.
 • Fiberrik, vilket gör att man kan äta ganska mycket utan att gå upp i vikt.
 • Sägs ha en renande effekt, tack vare att antioxidanterna skyddar kroppen mot oxidation.
 • Är rik på kalcium, vilket är bra för personer som inte äter mejeriprodukter (som JAG! som är vegan)
 • Tros kunna göra att levern fungerar bättre, eftersom den aktiverar vissa enzymer.
 • Motverkar tjocktarmscancer, tack vare fiberinnehållet.
 • Håller blodsockret i schack och sänker kolesterolet, också tack vare fibrerna.
 • Bra för personer med IBS och andra magproblem, eftersom den inte ger gaser eller uppblåsthet som andra kålsorter kan göra.

 

NU; jobb framför datorn!

Denice Lundevall
Jag har gått från att vara en köttälskande, bulimisk fitnessfreak som tävlat i Bikinifitness. Ett liv kantat utav ångest, ätstörning och dåligt självförtroende till att nu "hitta hem" inom meditation, yoga och veganism. Sedan 2016 har jag genomgått en enorm resa och personlig utveckling som jag är otroligt tacksam över. Jag lever tillsammans med min sambo och vår son Elmo. Som person beskrivs jag ofta som färgstark, dynamisk och jäkligt gladlynt! Jag är utbildad PT samt hälsocoach och har tidigare jobbat med det i cirka åtta år men har jobbat med annat emellan, varit mammaledig och nu satsar jag på att utbilda mig mer inom yoga, träning och hälsa. I framtiden drömmer jag om starta mitt egna företag inom Yoga och holistisk hälsa. Jag har därför nu investerat i ett antal utbildningar inom yoga, träning och kost för att ta mig närmre mitt mål. Mina passioner: - Personlig utveckling - Yoga/Meditation/Träning - Veganism I bloggen skriver jag om det jag gillar mest; yoga, mina flummiga tankar, vegansk kost, meditation, hållbarhet och nyttiga recept. En och annan ”outfit”-post blir det också. Lite ”rolig” kuriosa om mig: – Deltagare i Robinson 2011 (mitt livs största äventyr!) – Finalist i Humorprogrammet ”Winter Wipe Out” 2012 – Tävlat i Body Fitness och Bikini Fitness – Meditatör, i september 2015 gick jag en 10-dagars tyst meditationskurs (Vipassana) vilket blev en utav mina bästa och tuffaste utmaningar på länge. - Sedan 10 Januari 2016 tog jag det viktiga beslutet att leva som vegan. - I Maj 2018 har jag gått ytterligare en meditationskurs, TM.ca

Lämna en kommentar

Hantering av personuppgifter

Denna sida använder information som kan kopplas till dig som besökare, för att förbättra och anpassa upplevelsen. Mer information finns i våra användarvilkor. Läs igenom informationen och klicka nedan om du samtycker.